EXPERIMENTAL BATTLE PÅ REGIONTEATER VÄST I BORÅS

Experimental Battle – lördag 17 februari
Start 13.00 – dörrarna öppnas 12.00

Regionteater Väst anordnar för andra gången Experimental Battle! Detta är en tävling för alla dansintresserade inom alla olika dansstilar. Experimental betyder att man kan utgå ifrån sig själv, musiken och välja den dansstil eller dansstilar som passar en. Man tävlar en mot en och det kommer att finnas tre domare. En host kommer att guida alla under tävlingen och en dj fixar musiken. Mellan de olika tävlingsmomenten så kommer dansgolvet vara tillgängligt för alla att dansa på.

HOST: RAWBII
Bboy (artistnamn som breakdansare) är grundare till Raawbii Moves Entertainment som dansar i breakdance gruppen Ultimate B-Boys! Raawbii har varit involverar i hiphop kulturen samt dansat i ca 18 år, främst i Göteborg. Han har också deltagit i flertalet stora tävlingar – och vunnit Svenska mästerskapet samt Nordiska/Östeuropeiska mästerskapet i breaking. Under 8 år turnerade han med Folkets Hus och parker i hela landet med shower och workshops. Raawbii föreläser också om hiphop och ”hur man kan ha Hiphopen som ett verktyg till den yngre generationen.” Raawbii både arrangerar och som i detta fall, anlitad som host i olika typer av breakingevents.

DJ:  K.SUN!
K.Sun har spelat som DJ på battles och på klubbar i tio års tid. Han har bland annat spelat på Scandinavian Battle of the Year, GBG City Jam, Pump up the Jam turne m.fl. Han har ett brett musikintresse och spelar allt från hiphop, soul och funk till house och andra elektroniska musikstilar.

DOMARE

MIA HELLBERG
Mia har sin bas i Göteborg, med kompaniet Twisted Feet. Senast sågs hon i kompaniets egen produktion 5° som gått på Stora Teatern i Göteborg samt på Dansens Hus i Stockholm. Hon har rest mycket och fastnat i bland annat New York på vägen, för att utbilda sig vid Broadway Dance Center. Nyligen spenderades även en längre tid i LA, där hon deltog i ett program för koreografen Dana Foglia (credits: Beyoncé, Janet Jackson m.fl). I bagaget har hon som dansare arbetat i uppsättningen av Wall Street på GöteborgsOperan, turnerat med shower av Twisted Feet i Skandinavien och Sydkorea samt undervisat i hiphop, koreografi och det hon kommit att kalla contemporary street fusion.

MARIA ULRIKSSON
Maria Ulriksson började sin danskarriär som en av originalmedlemmarna i Carrasco Dance Company och har sedan hon blev anställd på RTV arbetat med koreografer som bl.a Helena Franzén, Örjan Andersson och Martin Forsberg. Hon är även utbildad danspedagog och har undervisat på skolor såsom DOCH ( Dans och Circushögskolan ) Balettakademien i Stockholm och på Stockholms Estetiska Gymnasium. Hon har även fungerat som konstnärlig handledare och mentor för elever och studenter. Som koreograf har hon skapat ”Silent Disco” 2016, och har ett kommande verk med premiär hösten 2018.

Fidde KAOS Wentzel
Breakdansare som stått på scener som GöteborgsOperan och Malmö Opera varit med i bl.a. Billy Elliot, Hair och West Side Story samt gjort huvudrollen i Benke Rydmans Eldfågeln. Han har turnerat med diverse föreställningar och hållit workshops runt om i Sverige och internationellt. Han har även vunnit SM i Breakdans diverse gånger.

Vinnaren får 1000kr
Anmälan: monika.milocco@regionteatervast.se

 

SÅ HÄR FUNKAR EN BATTLE

I denna Experimental Battle så kommer tävlingen att vara en mot en. Experimental betyder att man kan dansa vilken stil man vill och utifrån den man är. I dag finns det många olika dansstilar och det är det som är spännande och roligt med Experimental – allt får vara med!

Det är öppet för vem som helst att tävla. Vi har satt ett max antal på 30 tävlande. Vem som tävlar mot vem lottar vi om.

Experimental Battle kommer att vara på Regionteater Västs scen i Borås. Mitt på scenen kommer själva tävlingen att vara, som åskådare kan man sitta runt om eller på våra publikplatser. Mellan tävlingarna så kan alla vara med och dansa eller värma upp inför kommande tävlingar – så kallade cyphers.

Tävlingen börjar med en preselection/uttagningsomgång där varje dansare har 60 sekunder på sig till musik som väljs av vår Dj. Därefter väljs åtta dansare ut av de tre domarna till kvartsfinal battles. Från kvartsfinal är det utslagstävlingen där domarna avgör direkt efter battlet vem som går vidare i tävlingen. I Kvartsfinal, semifinal och final är det två solos/dansare och 60 sekunder/solo.