Kommunen

En förändrande föreställning

Målgrupp
Årskurs 8-9
Längd
ca 70 minuter
Tema
Förändring, orättvisa, motstånd

Hur kan vi ändra på det som vi tycker är fel och orättvist? Varför har vissa kraft att höja rösten medan andra förblir tysta? Hur föds mod? Vad innebär det att komma från en plats? Kan du förändra den plats där du bor eller är det platsen som förändrar dig?

I föreställningen Kommunen möter vi unga människor som gjort och gör motstånd. Motstånd kan se så annorlunda ut. Lika mycket som att göra motstånd mot stelbenta strukturer och förlegade fördomar, lika mycket kan det vara ett motstånd att ta sig upp om morgnarna. Möta blicken. Gå förbi den där busshållplatsen. Vilka kamper utkämpar du idag? Mot själva hemmaplan, sockensamvaron. Mot Kommunen. Mot dig själv. 

Genom verkliga exempel från vår direkta närhet vill vi inspirera publiken till att ta sina egna behov och viljor till förändring på allvar. Vi lyfter fram de fantastiska, peppande och inspirerande saker som människor har gjort. Låt oss bejaka möjligheten till förändring och tillsammans ta fram motståndsstrategierna!

Föreställningen är en del av Regionteater Västs tema Motstånd och bygger på intervjuer med unga människor i en av Västra Götalands kommuner.

På scen

 • Michael Engberg6716

  Michael Engberg

 • Rebecka Hayman6401

  Rebecca Hayman

 • furat jaari 1515064308

  Furat Jari

 • Jenny 1770

  Jenny Nilsson