BATTLE & WORKSHOP

rtv experimentalbattle

EXPERIMENTAL BATTLE
Fredag 8/9 17.00 - 20.00

Regionteater Väst anordnar i samarbete med Borås fritidsgårdar en Experimental Battle. Detta är en tävling för alla dansintresserade inom alla olika dansstilar. Experimental betyder att man kan utgå ifrån sig själv, musiken och välja den dansstil eller dansstilar som passar en. Man tävlar en mot en och det kommer att finnas tre domare. En host kommer att guida alla under tävlingen och en dj kommer att spela musiken. Mellan de olika tävlingsmomenten så kommer dansgolvet vara tillgängligt för alla att dansa på.

OBS! Kl.17 öppnar vi dörrarna till scenen och själva Battlen börjar kl.17.30

DOMARE

Fidde KAOS Wentzel
Breakdansare som stått på scener som GöteborgsOperan och Malmö Opera varit med i bl.a. Billy Elliot, Hair och West Side Story samt gjort huvudrollen i Benke Rydmans Eldfågeln. Han har turnerat med diverse föreställningar och hållit workshops runt om i Sverige och internationellt. Han har även vunnit SM i Breakdans diverse gånger.

Therese T-zer Sahlin
T-zer syns i många olika danssammanhang, hon kom tvåa i dancehall på Skandinaviens största tävling Streetstar'16 och har turnerat i hela Europa med sin egna grupp FUSE FAM. T-zer har uppträtt på allt från Göteborgs största scener till musikvideos och jobbar som danslärare på bland annat Twisted Feet DA och HSM. Numera ligger T-zers fokus på den egna dansgrupp som slagit igenom med sin unika mix av hiphop och pardansstilen Urban Kiz samt hennes nya karriär som host.

Aaron Wickers
Modern dansare och pedagog från England som varit verksam i olika danskompanier i både England och Sverige. Som danspedagog är han eftertraktad och har arbetat flera dansskolor i England och våren 2017 var han även domare på Finalen av Just Move It 2017. Anställd som dansare på Regionteater Väst sedan 2017.

Kvällens dj: K.sun

Kvällens host: Raaw Bii

Vinnaren får 1000kr

Anmälan: monika.milocco@regionteatervast.se

SÅ HÄR FUNGERAR EN BATTLE

I denna Experimental Battle så kommer tävlingen att vara en mot en. Experimental betyder att man kan dansa vilken stil man vill och utifrån den man är. I dag finns det många olika dansstilar och det är det som är spännande och roligt med Experimental – allt får vara med!

Det är öppet för vem som helst att tävla. Vi har satt ett max antal på 30 tävlande. Vem som tävlar mot vem lottar vi om.

Experimental Battlen kommer att vara på Regionteater Västs scen i Borås. Mitt på scenen kommer själva Battlen, tävlingen, att vara och som åskådare kan man sitta runt om eller på våra publikplatser. Mellan tävlingarna så kan alla vara med och dansa eller värma upp inför kommande tävlingar – detta kallas för Cyphers.

Tävlingen börjar med en preselection/uttagningsomgång där varje dansare har 60sekunder på sig till musik som väljs av vår Dj. Därefter väljs åtta dansare ut av de tre domarna till kvartsfinal battles. Från kvartsfinal är det utslagstävlingen där domarna avgör direkt efter battlet vem som går vidare i tävlingen. I Kvartsfinal, semifinal och final är det två solos/dansare och 60sekunder/solo.

________

DANSWORKSHOP
Lördag 9/9 11.00 - 12.30

Är du mellan 10-16 år och skulle vilja prova på att dansa så är du välkommen på en workshop med dansare från Regionteater Väst. Du behöver inte ha dansat innan – alla är välkomna! Ha på dig bekväma kläder.

Under hösten 2017 så kommer Regionteater Väst att starta upp en ungdomsgrupp som träffas regelbundet för att träna och utforska dans och rörelse. Vi kommer att ha 15 platser för dessa tillfällen.  Om du skulle vara intresserad så är du välkommen den 9/9 eller så kan du kontakta Monika på följande mail för att få mera info om dagar och tider: monika.milocco@regionteatervast.se

För mer information om No Limit-festivalen: nolimitboras.com