Ny VD

Susanna Dahlberg från Backa Teater ny VD för Regionteater Väst.

Nu är det klart att Susanna Dahlberg efterträder Olof Lindqvist som Regionteater Västs nya VD. Susanna har en lång och gedigen erfarenhet från scenkonstområdet, nu senast som producent på barn- och ungdomscenen Backa Teater som är en del av Göteborgs Stadsteater. Susanna Dahlberg har de senaste 15 åren producerat konst för scenen, främst teater men även dans. På Backa Teater har hon varit med och drivit och utvecklat verksamheten, producerat och projektlett föreställningar och samtidigt varit administrativ chef.

Susanna Dahlberg säger:
– Jag är väldigt glad att få fortsätta arbeta med att utveckla scenkonst för barn och unga. Regionteater Väst är inne i ett fint flow och jag ser fram emot att få bidra, säger Susanna Dahlberg.

Jennica Johansson som är styrelseordförande i Regionteater Väst är mycket nöjd över att ha kunnat rekrytera Susanna Dahlberg:
– Hon är en slående härlig person som kommer att tillföra mycket positiv energi i verksamheten. Det tillsammans med hennes bakgrund gör att vi känner att hon är helt rätt person för det här uppdraget, säger Jennica Johansson.

Susanna Dahlberg är 40 år och bor i Göteborg. Hon tillträder tjänsten 5 augusti och efterträder Olof Lindqvist som blir kultur- och fritidschef i Marks kommun.