Inbjudan till samtal

Normkreativ scenkonst för barn

Regionteater Väst gästspelar i mars på Folkteatern med föreställningen Häxet, som beskrivs som ”ett normkreativt äventyr för barn”. Catharina Bergil, enhetschef, Högskolan för scen och musik, samtalar med två av föreställningens upphovspersoner, regissören Pelle Hanæus och dramaturgen Lisa Lindén, om deras tankar kring normkritisk och normkreativ scenkonst för barn.

Hur kan scenkonsten gestalta normkreativa identiteter utan att befästa de rådande normerna? Skiljer sig scenkonst för en ung publik mot scenkonst för vuxna när det kommer till ifrågasättandet av normer? Vilka normbrott har scenkonsten ännu inte vågat gestalta?

Samtalsdeltagare: Pelle Hanæus, konstnärlig ledare, och Lisa Lindén, dramaturg, båda från Regionteater Väst. Samtalsledare: Catharina Bergil.

Lördag 22 mars kl 13.00-13.45, Folkteaterns foajé.

Fri entré. Ingen föranmälan krävs.

Regionteater Västs föreställning Häxet spelar samma dag kl 12.00 och 14.00 och är 45 min lång. Passa gärna på att se föreställningen i anslutning till samtalet! Boka biljett på 031-60 75 75.