Vi besöker alla 49 kommuner under en vecka!

Vi bestämmer nästa gång - vi är framtiden!

Regionteater Väst har i projektet BOOST tagit tempen på vart de politiska vindarna blåser hos nästagångsväljarna. De åsikter och tankar som kom fram önskar Regionteater Väst och ungdomarna delge lokalpolitikerna i Västra Götaland under valveckan.

Under de senaste månaderna har RTV träffat ett stort antal högstadieelever i regionen och frågat dem om hur de ser på samhälle, politik och framtid. Det rika material som de fick till svar har teatern nu förvaltat och gjort till en scenkonsthändelse som under vecka 37 kommer att uppsöka alla Västra Götalands 49 kommuner.

8/9
11.00 Uddevalla (kungstorget)
14.00 Essunga (torget i Nossebro), Lilla Edet (torget), Kungälv (Västra parken, kungstorget), Lysekil (kungstorget), Vänersborg (torget), Skara (hötorget)

9/9
11.00 Herrljunga (torget 1), Alingsås (stora torget), Tjörn (Skärhamn, kommunhuset), Munkedal (centrumtorget), Åmål (torget), Skövde (hertig johans torg)
14.00 Vårgårda (murartorget, vid järnvägsstationen), Lerum (bagges torg), Stenungsund (stenungstorg), Färgelanda (färgelanda torg), Mellerud (torget), Tidaholm (gamla torget)

10/9
11.00 Falköping (stora torget), Härryda (mölnlycke centrum), Partille (kyrktornet), Strömstad (norra hamnen), Lidköping (nya stadens torg), Hjo (hamngatan/torget)
14.00 Ulricehamn (stora torget), Bollebygd (ballebovägen, kommunhuset), Mölndal (mölndals torg), Tanum (tanumshede, torget), Götene (torget), Tibro (torget)

11/9
11.00 Tranemo (torget, storgatan), Svenljunga (torget), Öckerö (kommunhuset), Dals-Ed (torget), Gullspång (glada laxen huset), Karlsborg (rödesunds torg)
14.00 Borås (stora torget), Mark (kinna, mor kerstins torg), Göteborg (ustav adolfs torg), Bengtsfors (torget), Mariestad (torget), Töreboda (torget)

12/9
11.00 Trollhättan (busstorget/drottningtorget), Ale (ale torg), Orust (henån, hamntorget), Sotenäs (kungshamn, ica skeppet), Grästorp torget), Vara (stora torget)

- ”Med detta projekt ville vi belysa det faktum att högstadieungdomar inte har någon reell politisk makt och ingen rösträtt, men likväl påverkas av alla beslut som fattas. Nu när det är valår ville vi ta chansen att låta dem komma till tals och ge ungdomarna en känsla av att deras röst trots det faktiskt betyder något.” säger Jan Coster och Jenny Nilsson, projektledare för BOOST. I kommunerna kommer Regionteater Väst att till ansvariga politiker överlämna ett önsketräd, fyllt av lappar med åsikter och önskningar från unga inför framtiden. Kommer trädet att planteras? Kommer ungas tankar och åsikter att slå rot och bära frukt i respektive kommun? Eller vissnar det och dör?

Regionteater Väst producerar scenkonst för en ung publik. Deras uppdrag handlar om att kommunicera scenkonsten och alla dess inneboende värden för en ny generation. Oavsett var de bor, var de kommer från och vilka de är skall alla barn och unga i hela Västra Götaland ges möjligheten att ta del av en levande scenkonst. Det uppdraget gör dem till Sveriges största turnerande institution för barn och unga.

Trailer: https://vimeo.com/103507940
Pressbilder: http://www.regionteatervast.se/om-oss/press/bilder/boost