DANSARE REGIONTEATER VÄST

Regionteater Väst producerar scenkonst för en ung publik. Vi håller en hög konstnärlig kvalitet och turnerar i Västra Götaland, som består av 49 kommuner. Det stora upptagningsområdet gör Regionteater Väst till en av Sveriges största turnerande institutioner, tillika en av de största producenterna av scenkonst för barn och unga. Regionteater Väst har två produktionshus, ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater. Verksamheten omsätter årligen ca 47 mkr och 55 årsarbeten varav ett 40-tal tillsvidareanställda – konstnärer, tekniker och administratörer – alla med fokus på̊ att ge barn och unga en möjlighet att möta en levande scenkonst som placerar deras röster i centrum. Vi spelar ungefär 500 föreställningar under ett år och möter ca 45 000 personer.

OM ARBETET

Som dansare i Regionteater Västs dansensemble så ingår du i ett konstnärligt kollektiv. Daglig träning som utgår mycket ifrån den repertoar som görs med nationella och internationella pedagoger, repetitioner, föreställningar och turnéer ingår i det dagliga arbetet. En nära kontakt med den unga publiken både under föreställningarna, i samtal efter och genom att hålla workshops är också en del av arbetet som dansare på Regionteater Väst.

Koreograferna som kommer att arbeta med dansensemblen under 2019 är bl.a. Örjan Andersson, Carl Olof Berg, Mari Carrasco och Lidia Wos.

Du rapporterar till chefen för Regionteater Väst Dans, Monika Milocco. Arbetet är schemalagt i huvudsak under dagtid måndag-fredag, men kvälls samt helgarbete kan förekomma. Turnéer är vanligt med övernattning på annan ort.

För mer information: http://www.regionteatervast.se/dans/

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är en bred och kreativ dansare och som tycker om att göra scenkonst för, av och med barn och unga. Du vill trivas på jobbet och gillar likväl att jobba kreativt som med rutinuppgifter. Du behöver ha en yrkesdansarutbildningen från Svenska Balettskolan, Balettakademin, DOCH eller en motsvarande internationell utbildning.  Att tidigare ha erfarenhet av att arbetat som dansare i professionella sammanhang är meriterande. Du ska ha en bred kunskap vad det gäller dansstilar och vara nyfiken på att arbeta med kreationer och nya dansverk.

Som person behöver du vara strukturerad, driven i ditt arbete och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp där alla arbetar tillsammans mot att skapa fantastiska upplevelser för barn och unga.

Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

OM VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. VGR ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. VGR arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö̈, förbittrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

ANSÖKAN

Ditt CV och personliga brev skicka du via mail till: rick.stridsberg@regionteatervast.se
Märk mailet: ”Dansare Borås”. Sista ansökningsdag 31 augusti 2018.

Audition kommer att ske helgen 22 och 23 september. Utifrån ansökningarna så kommer de som är välkomna på audition att bli informerade om vilken av dagarna de är välkomna. På audition så kommer det att vara en balettklass, repertoar, improvisation och textarbete.

Anställningsform: Ett års kontrakt
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 10 december 2018
Löneform: Månadslön