Dramaturg till Regionteater Väst

Regionteater Väst producerar scenkonst för en ung publik. Vi håller en hög konstnärlig kvalitet och turnerar i Västra Götaland, som består av 49 kommuner. Det stora upptagningsområdet gör Regionteater Väst till en av Sveriges största turnerande institutioner, tillika en av de största producenterna av scenkonst för barn och unga. Regionteater Väst har två produktionshus, ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater. Verksamheten omsätter årligen ca 47 mkr och 55 årsarbeten varav ett 40-tal tillsvidareanställda – konstnärer, tekniker och administratörer – alla med fokus på att ge barn och unga en möjlighet att möta en levande scenkonst som placerar deras röster i centrum.

Om arbetet

I tjänsten som dramaturg på Regionteater Väst kommer du att arbeta i tätt samarbete med konstnärlige chef teater Lars Melin och teaterns ensemble med repertoarplanering och i produktion. Det konstnärliga utvecklingsarbetet och vissa produktioner bedrivs tillsammans med konstnärliga avdelningen dans och konstnärlig chef dans.

Kvalifikationer

Du vill utveckla dramatik för unga genom processarbete och tillsammans med nya dramatiker samt är intresserad av samspelet mellan konst och samhälle. Du har ett intersektionellt perspektiv, är självständig, strukturerad och van att uttrycka dig i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av konstnärligt arbete som dramaturg och erfarenhet inom området teater för barn och unga. Vi ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Lön, ersättning och förmåner

Månadslön, enligt avtal.

Om anställningsvillkoren

Tidsbegränsad anställning på 4 år. Tjänsten är på 70%. Arbete kan förekomma på kvällar och helger.

Arbetsplats
Strömstadsvägen 41
451 50 UDDEVALLA

Om ansökan

CV och personligt brev skickas till e-post: info@regionteatervast.se. Ange ”Dramaturg” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag den 21 oktober, 2018.

Tillträde enligt överenskommelse.

Regionteater Väst är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal.

Vi ser fram emot din ansökan!

Lars Melin, Konstnärlig chef teater
lars.melin@regionteatervast.se