Vill du göra musik till vår nya dansproduktion?

pexels photo 164745

Vi letar efter dig som vill vara med och tonsätta vår nästa dansproduktion Magnet. Du är mellan 13–16 år och producerar musik i någon form. Tillsammans med kompositören Tomas Elfstadius från Regionteater Väst kommer du skapa musiken till en del av föreställningen. Uppdraget är arvoderat. Vi bad initiativtagaren och koreografen Maria Ulriksson berätta mer om förutsättningarna.

Jag heter Maria och jobbar i nuläget med att skapa en alldeles purfärsk föreställning som ska heta Magnet och spelas för högstadieelever runt om i Västra Götaland. Nu letar jag en musiker som kan hjälpa mig skapa magi!

Jag söker en ung talang som kan producera egen musik, gärna via dator. Alla genrer är välkomna, men ett krav är att du ska kunna jobba kreativt med egna idéer och skapa ljudlandskap/låtar efter eget huvud. Du kommer jobba nära mig och dansarna för att utveckla den musik vi kommer använda i en del av föreställningen. Ser fram emot din ansökan!”

Musikstycket ska vara minst tre minuter långt, gärna längre. Arbetet pågår under våren och omfattar totalt ca 15 timmar, självklart upplagt så att det funkar med skola och annat. Timlönen ligger på 120 kr. Förutom arvodet erbjuder vi möjligheten att jobba i ett professionellt sammanhang, utvecklas som musiker och få viktiga erfarenheter och referenser för framtiden. Skicka några rader om dig själv och gärna en länk till din musik till andreas.sollen@regionteatervast.se, senast den 28 februari. Hör av dig till samma adress ifall du har frågor eller funderingar. Vi hörs!

Maria Ulriksson om Magnet

Magnet handlar om jaget och gruppen. Om attraktion, påverkan, demokrati och grupptryck. Om allt vi gör för och mot varandra och hur det påverkar oss. Om hur vi möts som människor. Magnet är fysisk upplevelse som liksom ska dallra kvar när en lämnar rummet och röra om i landskapet inuti varje person.

Magnet riktar sig till alla. Vem som helst ska kunna se den och dras in i en värld av granitgrå kraft och elektronisk stämning. Två dansare stämmer av, mäter och väger energin i dig och mellan varandra. De utforskar hur vi påverkar varandra i rummet och vem som bestämmer. Om någon bestämmer. Och vad det gör med oss andra. Den egna viljan finns där, men hur beter den sig? Hur hör man den? Publiken bjuds med in i olika mönster. Erbjuds att påverka dansarna och får då och då själva bestämma var föreställningen ska ta vägen. Vi delar på kraften.