RTV webb teater 9705 3

Webbteater

TEATER PÅ WEBBEN

Vi strävar mot att vara en teater för alla. Vi har spelat in berättelser med våra skådespelare som du kan lyssna på via webben, när som helst, vart som helst.

ARKIPELAG
Utgiven av Autor Skrifter, samlar sex hörspel av Lotta Lotass. De sex hörspelen gestaltar alla vad man kunde kalla den ensamma rösten. Här hörs samma slags röst som bär hennes romankonst, men sällan så naket som i dessa hörspel, eller så lyriskt. Den talar ur enskilt och kollektivt, ur vetenskapliga terminologier och existentiell utsatthet, inte sällan med en nedtonad humor som röjs i rasslet från stumfilm och raspig teknologi.

SOM CROWHURST
Donald Crowhurst: brittisk affärsman, född 1932, försvunnen 1969 då han deltog i Sunday Times Golden Globe Race, en kappsegling jorden runt. Crowhurst lämnade på ett tidigt stadium den fastlagda tävlingsrutten, men fortsatte att via radio sända felaktiga positionsbestämningar i hopp om att, undangömd på Atlanten, kunna ge sken av att ha genomfört seglatsen.

SOM ADER
Bas Jan Ader: Holländsk konstnär, född 1942, försvunnen 1975 då han ensam seglade mellan Cape Cod, Massachusetts och Irland. Ensamseglingen var en del av Aders verk "In Search of the Miraculous".