LÄRARMATERIAL »

Till alla våra föreställningar tar vi fram lärarprogram och samtalshandledning som stöd för förberedelse och eget efterarbete. Du hittar dessa på hemsidan och de delas även ut i samband med föreställning.

För den lärare som har elever med behov av extra förberedelse skriver vi ett speciellt dokument till varje produktion. Där finns information om tillgänglighet och annat som kan vara bra att känna till, plus bilder av scen och entré. Vårt mål är att alla ska kunna ta del av scenkonsten oavsett behov.

scenkonst plus »

Från och med 2021 har Regionteater Väst fått ökat ekonomiskt anslag för att kunna arbeta ännu mer med växande, lärande och pedagogiskt med utgångspunkt i scenkonst. Våra pedagoger arbetar med att fördjupa och förmera det pedagogiska kring våra föreställningar samt med flera andra projekt.

Prata scenkonst »

Skriften Prata scenkonst ger tips på fördjupning av en scenkonstupplevelse och hur upplevelsen kan kopplas till läroplanen, LGR11. 

REFERENSPUBLIK

Vi arbetar gärna med referensklasser under tillblivelseprocessen för att hämta in eller bolla föreställningsmaterial. Vi bjuder även in provpublik till vissa  repetitioner för att stämma av hur föreställningen tas emot av den tänkta målgruppen.

Lärarvisningar

Ibland har vi möjlighet att träffa lärare och kultursamordnare inför en spelperiod för att låta dem se föreställningen före barnen, och kanske få prova på ett analyssamtal.

RUNDVANDRINGAR

Om ni är nyfikna på att gå en rundvandring i något av våra teaterhus, så är ni välkomna att ta kontakt med Helena Wilén för Uddevalla eller John Niklasson för Borås.

MER INSPIRATION

Filmen Tankar om scenkonst är en kortdokumentär, där barn och lärare intervjuas om sin scenkonstupplevelse:

Filmen Kolla scenkonst är en dokumentation bakom kulisserna, för både lärare och elever, att till exempel ta del av inför ett scenkonstbesök:

För frågor eller vid önskan om att vara referens/provpublik, kontakta gärna:

Helena Wilén – dramapedagog
0736-45 74 81, helena.wilen@regionteatervast.se