REGIONTEATER VÄST BOOSTAR DEMOKRATIN

Vi bestämmer nästa gång - vi är framtiden!


Regionteater Väst har i projektet BOOST tagit tempen på vart de politiska vindarna blåser hos nästagångsväljarna. De åsikter och tankar som kom fram önskar Regionteater Väst och ungdomarna delge lokalpolitikerna i Västra Götaland under valveckan.

Under de senaste månaderna har RTV träffat ett stort antal högstadieelever i regionen och frågat dem om hur de ser på samhälle, politik och framtid. Det rika material som de fick till svar har teatern nu förvaltat och gjort till en scenkonsthändelse som under vecka 37 kommer att uppsöka alla Västra Götalands 49 kommuner.

- ”Med detta projekt ville vi belysa det faktum att högstadieungdomar inte har någon reell politisk makt och ingen rösträtt, men likväl påverkas av alla beslut som fattas. Nu när det är valår ville vi ta chansen att låta dem komma till tals och ge ungdomarna en känsla av att deras röst trots det faktiskt betyder något.” säger Jan Coster och Jenny Nilsson, projektledare för BOOST. I kommunerna kommer Regionteater Väst att till ansvariga politiker överlämna ett önsketräd, fyllt av lappar med åsikter och önskningar från unga inför framtiden. Kommer trädet att planteras? Kommer ungas tankar och åsikter att slå rot och bära frukt i respektive kommun? Eller vissnar det och dör?

Regionteater Väst producerar scenkonst för en ung publik. Deras uppdrag handlar om att kommunicera scenkonsten och alla dess inneboende värden för en ny generation. Oavsett var de bor, var de kommer från och vilka de är skall alla barn och unga i hela Västra Götaland ges möjligheten att ta del av en levande scenkonst. Det uppdraget gör dem till Sveriges största turnerande institution för barn och unga.

Trailer: https://vimeo.com/103507940
Pressbilder: http://www.regionteatervast.se/om-oss/press/bilder/boost

Nedan ser ni ett schema över vilka dagar, klockslag och orter vi besöker. I nästan alla fall är det ortens torg som gäller, i anslutning till valstugorna, alternativt kommunhuset.

8/9
11.00 Uddevalla
14.00 Essunga, Lilla Edet, Kungälv, Lysekil, Vänersborg, Skara

9/9
11.00 Herrljunga, Alingsås, Tjörn, Munkedal, Åmål, Skövde
14.00 Vårgårda, Lerum, Stenungsund, Färgelanda, Mellerud, Tidaholm

10/9
11.00 Falköping, Härryda, Partille, Strömstad, Lidköping, Hjo
14.00 Ulricehamn, Bollebygd, Mölndal, Tanum, Götene, Tibro

11/9
11.00 Tranemo, Svenljunga, Öckerö, Dals-Ed, Gullspång, Karlsborg
14.00 Borås, Mark, Göteborg, Bengtsfors, Mariestad, Töreboda

12/9
11.00 Trollhättan, Ale, Orust, Sotenäs, Grästorp, Vara

För mer information och frågor kontakta projektledare:
Jenny Nilsson: 070-966 52 61
Jan Coster: 070-795 45 46

 

Produktion & ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här