Gå till innehåll

Floare

Blomma på moldaviska

Regionteater Väst på turné i Moldavien 5-14 juni 2015

Här kommer trädgårdsmästarna!
Här ska grävas, sås, planteras, bevattnas, beskäras.
Här ska prunka!

Floare är en clownföreställning full av överraskningar, magi, snubbel och skratt. För ärligt talat, de där trädgårdsmästarna är inte direkt några mästare på det de gör…och inte blir deras arbete lättare när en gigantisk larv dyker upp!

Allt som ska växa och bli livskraftigt behöver omtanke och kärlek. Det gäller även människor. Därför reser Regionteater Väst till Moldavien, Europas fattigaste land, och spelar föreställningen Floare för barn som befinner sig i utsatta situationer – på institutioner för barn med funktionsnedsättningar, på barnhem och på sjukhus. Vi vill ge dem en föreställning med mycket lek och skratt, en ventil i en tillvaro som annars kan kännas monoton och hopplös.

Under tiden i Moldavien samlas också material, i form av upplevelser och reflektioner i ord och bild, till föreställningen Love bombing, en föreställning som berättar om det livsviktiga i att som barn bli sedd och bekräftad. Love bombing kommer att spelas i Västra Götaland under hösten 2015.

Floare regisseras av Nalle Laanela och Love bombing av Regionteater Västs konstnärlige ledare Pelle Hanæus. Båda har arbetat med Clowner utan gränser i många år och på många platser världen över.

 

Direktsändning från Moldavien, Jurnal TV, Veranda. 8 juni 2015. 

http://www.jurnaltv.md/ro/news/2015/6/8/veranda-partea-ii-10128421/#1

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor