Gå till innehåll

Häxet

Ett normkreativt äventyr för barn mellan 6 och 8 år – och alla vuxna som möter dessa barn.

Det var en gång en saga om ett syskonpar som förvisades ut i skogen och träffade en häxa som bodde i ett pepparkakshus. Regionteater Väst presenterar en annan saga – om syskonen Hansogret och Hansogret som själva väljer att lämna den värld som de tycker är för trång. I ett färgsprakande äventyr följer vi barnen ut i skogen där de möter Häxet och en värld som erbjuder fler möjligheter än två – och där en får vara som en vill!

Vi vill alla att barn ska få vara barn. Men ganska snart upphör de att vara bara barn och blir istället killar och tjejer. Signalerna är många. I leksaker, kläder och tilltal smyger sig förväntade egenskaper, intressen och beteenden in och på samma gång osynliggörs eller skambeläggs de oönskade sätten att vara och uppträda.

Med föreställningen Häxet vill Regionteater Väst utforska frizoner, frigörelse och fantasins kraft att förändra världen. Vi gör det genom utklädning, musik, skratt och eftertanke och vi gör det tillsammans med er, både barn och vuxna.

Ur LGR 11 ”Skolan har ett ansvar att motverka traditionella könsmönster. Den ska därför ge utrymme för eleverna att pröva och utveckla sin förmåga och sina intressen oberoende av könstillhörighet.”

PELLE HANÆUS är Regionteater Västs nytillträdde konstnärlige ledare. Han är skådespelare och regissör och har arbetat på Stockholms dramatiska högskola som adjunkt i fysisk komedi. I många år arbetade han med Clowner utan gränser i bl a Kenya och på Västbanken. Häxet är Pelles första regiarbete på RTV – men det kommer att bli fler!

INFORMATION & BOKNING
Lisa Gröön, producent 0522-919 87
lisa.groon@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor