Gå till innehåll

Höj blicken

En klassrumsupplevelse genom rädslans labyrint

 Vad är vi rädda för idag? Vad är det som gör dig rädd och när bryr du dig inte? 

Vad är en norm och är det så viktigt att följa den? Varifrån kommer påtryckningar och vem har egentligen bestämt att det ska vara på ett visst sätt? När är det rätt att göra motstånd och hur gör en motstånd bäst? Vad händer om du inte törs?

Höj blicken är en musikaliskt inramad klassrumsföreställning som på ett fantasifullt och poetiskt sätt synliggör härskar - och motståndstekniker och som vill få oss att höja blicken över våra rädslor. Vi utgår också från historiska och populärkulturella personer som har vågat trotsa sina rädslor. Vad fick till exempel Lille prinsen, Rosa Parks och Yoda att stå för sina åsikter och att gå sina egna vägar? Hur gjorde de för att våga?

Höj blicken ställer den där obekväma frågan; vågar jag egentligen stå för vad jag tycker? 

Vad är det vi ser där borta i framtiden? 

 

Föreställningen är en av Regionteater Västs tre nya teaterproduktioner som alla utgår från temat Motstånd och den amerikanske professorn och Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder för icke-vålds aktivism.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor