Gå till innehåll

Kommunen

En förändrande föreställning

Hur kan vi ändra på det som vi tycker är fel och orättvist? Vad har du för makt i samhället du bor i? Kan du förändra den plats där du bor eller är det platsen som förändrar dig?

I föreställningen Kommunen möter vi människor som på något vis vill förändra platsen de bor på. De startar ett parti eller bränner ner ett hus. De styr alla blicken mot kommunhuset, höjer rösten ditåt, för det är där makten finns. Eller är det så? Är det inte alla som har makten och de som bestämmer tar bara emot makten? Lyssnar på makten, väger den i sina händer.

När upplever du motstånd? Är motstånd något negativt eller positivt?

Motstånd kan se så olika ut. Lika mycket som att göra motstånd mot stelbenta strukturer och förlegade fördomar, lika mycket kan det vara ett motstånd att ta sig upp om morgnarna. Möta blicken. Gå förbi den där busshållplatsen. Vilka kamper utkämpar du idag? Mot själva hemmaplan, sockensamvaron. Mot Kommunen. Mot dig själv. 

Föreställningen är en del av Regionteater Västs tema Motstånd och bygger på intervjuer med människor i en av Västra Götalands kommuner.

Om du klickar här kan du höra ett musikstycke från föreställningen.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor