Målgrupp
Årskurs 6-7
Längd
Ca 45 min
Tema
Avsked, separation, sorg

Peter och Janne driver begravningsbyrån Ensamheten och kommer till skolan för att hålla föredrag om sitt yrke: begravnings-entreprenören. Med sig har de en praktikant samt en liten dockteater för att illustrera hur arbetet går till.

Under föredraget uppenbarar sig dock sprickor dem emellan. Och inte bara det, Peter vill även göra slut på sin och Jannes privata kärleksrelation.

Föredraget havererar. En stor sorg kommer upp till ytan. Hur kan man hantera ett avsked och att någon väljer att lämna en ensam kvar? Och vem ska få vårdnaden om borderterriern Louise?

Med ”Peter & Janne gör slut” undersöker vi teman kring avsked, separation och sorg. Hur kan man prata om känslorna kring att kärlek plötsligt tar slut, att en närstående avlider, att ens föräldrar går åt olika håll? Vad är det att skiljas från en vän, en familjemedlem, ett husdjur?

Existentiella och emotionella frågor är grundstenar för skapandet av individen. Vilka relationer en har och deras betydelse för ens livslånga utveckling skapar frågor som ständigt är i rörelse. Vi vill tillsammans med publiken lyfta dessa frågor.

Trailers

 
 

"Ett ärligt ‘göra-slut’ drama”
/…/
"Det känns nyttigt att vuxna öppnar sig på det här sättet framför barn, att även de kan få ta del av fler perspektiv av en separation"

- Bohusläningen

På scen

  • jan051

    Jan Coster

  • jimmy

    Jimmy Dahlqvist

  • Peter Lorentzon6528

    Peter Lorentzon

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Offentliga föreställningar

Datum Tid Plats Biljetter
2019-11-13 19.00
Alingsås, Nolbygårds ekobageri och kafé Köp biljett
2019-11-15 17.00
Göteborg, Folkteatern – FULLBOKAD! Köp biljett
2019-11-21 18:15
Skärholmen, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen Köp biljett