SVERIGES STÖRSTA FÖRESTÄLLNING
Av Harold Pinter

10 FEBRUARI 2018 KLOCKAN 12.00
På 23 platser i Sverige samtidigt

Uddevalla: Torp Köpcentrum (scenen i Bauhaushuset)
I rollerna: Jenny Nilsson som Kulturminister, Jan Coster och Ellen Lion Siöö som pressreportrar.
Föreställningens längd: ca 10 - 15 min.
För att se föreställningen krävs inga biljetter. 

Presskonferensen är en satir över ett samhälle där kulturen kontrolleras och styrs uppifrån. Den nytillträdda kulturministern har tidigare varit chef för säkerhetspolisen, men ser inte hur de båda uppgifterna skiljer sig åt - allt handlar ju om att kontrollera människors tankar och känslor. I föreställningen ser vi kulturministern intervjuas av pressen inför öppen ridå. 

Regionteater Väst deltar i ett landsomfattande performance. Presskonferensen kommer att framföras samtidigt på 23 olika platser i Sverige. Det är ett samarbete mellan scenkonstinstitutioner i hela landet där ett gemensamt konstverk skapar en plattform för ett lokalt och rikstäckande samtal kring kultur och yttrandefrihet. Det är dels en upptakt till valet men också en grand final av det kulturpolitiska konventet Folk och kultur. De flesta föreställningarna är framförda av andra region-/länsteatrar men även några stadsteatrar och fria grupper är involverade.

Presskonferensen är skriven av Harold Pinter och sattes upp på National Theatre London 2002. Harold tog emot Nobelpriset i litteratur 2005. Initiativtagare till hela projektet är Anna Sjövall och Teater Halland.

Här kan ni läsa mer om projektet: http://www.presskonferensen.nu 


Produktion & ensemble

Ensemble

  • Jan Coster

  • Ellen Lion Siöö

  • Jenny Nilsson