Gå till innehåll

Sch!

En dansföreställning som är allt annat än tyst

I ett helt vanligt klassrum finns två inte helt vanliga personer. De uppför sig märklig och pratar oavbrutet, men vad pratar de om? Varifrån kommer deras berättelse? Till en början beskriver de med ord, men snart går de över till att beskriva med kroppen. De verkar ständigt göra en massa saker på samma gång och samtidigt går de igenom en viss transformation/förändring. Talet blir till viskningar, blir till rop, blir till sång, blir till rytmer och musik, och tystnaden är motsatsen till det du kommer att uppleva med Sch!

I en värld fylld av ett konstant brus med intryck och information från många olika håll kan det vara svårt att veta vilken röst du ska lyssna till och vilken rörelse som är viktigt. Så följ med i detta nästan helt improviserade flöde av dans, rörelse, musik och röst – och hitta det som berör och inspirerar just dig.

Ioannis Mandafounis är en prisbelönt dansare och koreograf från Athen. Hans verk har bland annat visats på Royal Danish Opera, Grand Théâtre de Genève och Norrdans. 2015 mottog Ioannis prestigefyllda Swiss Dance Award i kategorin Outstanding Male Dancer och nyligen utnämndes han till Artistic Director för Dresden Frankfurt Dance Company.

Produktion

KOREOGRAFI Ioannis Mandafounis KOSTYM Johanna Ramsin LJUDDESIGN Felix Björklund REPETITÖR Monika Milocco

 

Ensemble

Leonard Königsson är praktikant från Svenska Balettskolan.

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Stötiga muskler ger god reklam för rörelsekonst"
/.../
"Konsten att ställa till med en show i ett klassrum fyllt av tonåringar. Den behärskar koreografen Ioannis Mandafounis till fullo"

- Borås Tidning

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor