Gå till innehåll

Till Oz

Välkommen till oz!

Med föreställningen Till Oz har Regionteater Väst tagit sig an en riktig klassiker. Här bjuds publiken in till historien om Dorothy och hennes vänner. Med eleganta ljudkollage från originalfilmen från 1939 tillsammans med komponerad musik har en sagovärld skapas, men där inga val är enkla.

Vår dansföreställning tar avstamp i boken Trollkarlen från Oz, som gavs ut redan 1900. Frågor om identitet, lojalitet och livets alla möjligheter och svårigheter är såklart lika aktuella idag. Genom att gestalta även det mörka, lite äckliga och motbjudande blir karaktärerna bilder för mänskliga dilemman. Hur beter sig egentligen en människa utan hjärna? Eller hjärta? Är alla kroppsdelar lika värdefulla och hur ser vi på någon som befinner sig utanför normen?

Historien börjar med orkanen som förflyttar oss till det främmande landet Oz. I scenrummet får betydelsebärande föremål som en silversko, en höbal, en uppstoppad kråka eller ett litet hus skapa drömmen om ”landet där uppe”. Föremålen integreras i berättelsen och i dansarnas kostymer. 

Dorothy, Fågelskrämman, Plåtmannen, Lejonet och Trollkarlen ser fram emot att möta er! Följ med in till vårt Oz!

Koreografen Örjan Andersson gästade för första gången Regionteater Väst under hösten 2016, tillsammans med kompositören Hans Appelqvist och kostymören Bente Rolandsdotter. 

”Det tar inte lång tid att förälska sig i karaktärerna med sina fantasifulla kostymer. // Det märks att de vill utmana sin publik att associera till den verklighet de själva befinner sig i. Att faktiskt hantera den där jobbiga frågan: ”Vem är jag i denna stora läskiga värld”?” Sara Kirudd, Bohusläningen

 

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.