DIALOG MELLAN SCENKONST OCH SKOLA

PEDAGOGISKT MATERIAL

Till alla våra föreställningar tar vi fram lärarprogram och samtalshandledning som stöd för förberedelse och eget efterarbete. Du hittar dem under respektive föreställning på hemsidan och delas även ut i samband med föreställning.
Skriften PRATA SCENKONST ger tips på fördjupning av en scenkonstupplevelse och hur upplevelsen kan kopplas till läroplanen, Lgr11. 

EXTRA FÖRBEREDELSE

För den lärare som har elever med behov av extra förberedelse skriver vi ett speciellt dokument till varje produktion. Där finns information om tillgänglighet och annat som kan vara bra att känna till, plus bilder av scen och entré. Vårt mål är att alla ska kunna ta del av scenkonsten oavsett behov. Du hittar det på lärarsidan för respektive produktion.

WORKSHOPS

Med hjälp av tex Skapande Skola-medel kan vi sätta ihop ett för- eller efterarbete till en föreställning. Ta kontakt med dramapedagog Helena Wilén eller producenten för respektive produktion, om du har frågor kring detta.

REFERENSPUBLIK

Vi arbetar gärna med referensklasser under tillblivelseprocessen för att hämta in eller bolla föreställningsmaterial. Vi bjuder även in provpublik till vissa  repetitioner för att stämma av hur föreställningen tas emot av den tänkta målgruppen.

Lärarvisningar

Ibland har vi möjlighet att träffa lärare och kultursamordnare inför en spelperiod för att låta dem se föreställningen före barnen, och kanske få prova på ett analyssamtal.

RUNDVANDRINGAR

Om ni är nyfikna på att gå en rundvandring i något av våra teaterhus, så är ni välkomna att ta kontakt med Helena Wilén för Uddevalla eller John Niklasson för Borås.

INSPIRATION

Filmen TANKAR OM SCENKONST är en kort dokumentär, där barn och lärare intervjuas om sin scenkonstupplevelse.

Filmen KOLLA SCENKONST är en kort dokumentation bakom kulisserna, för både lärare och elever, att t ex ta del av inför ett scenkonstbesök.

För frågor, eller vid önskan om att vara referens/provpublik, kontakta gärna:

Helena Wilén, Dramapedagog
Tel: 0736-457481  
helena.wilen@regionteatervast.se