Gå till innehåll

Dansakademins LABB2021

(Nyaste nyheten överst, äldre längre ned.)


2021.05.03: DELTAGARNA I DANSAKADEMINS LABB2021 KLARA!

Elnaz Paiamani & Anette Pooja Claesson. Foto: Ellen Edmar & Peter Eskildsson

Elnaz Paiamani och Anette Pooja Claesson deltar i LABB2021 på Regionteater Väst! Det är med glädje vi kan offentliggöra att två koreografer med bakgrund i vitt skilda genrer delar med sig av sina praktiker under Dansakademins LABB2021. Vi hoppas kunna ge verktyg och inspiration för konstnärlig utveckling till två spännande koreografer.

Ansökningarna höll hög och jämn nivå och det var de små marginalerna som avgjorde valet, som slutligen föll på Anette Pooja Claesson och Elnaz Paiamani. Anette Pooja Claesson beskriver själv att hon ”skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och innovativt formspråk ur ett västerländskt berättande för barn och unga” och har arbetat många år som koreograf, regissör, dansare och producent. Elnaz Paiamani har bakgrund i streetdancecommunityn och har också hon arbetat brett som dansare, koreograf, arrangör och pedagog. "Detta tar mig närmare ett större mål i min karriär, att skapa scenkonst med streetdancecommunityn i Västra Götalandsregionen, för den stora massan barn och unga som konsumerar denna subkultur idag", säger Elnaz.

Båda ser labbet som en chans att få gå på djupet med sina konstnärliga praktiker och lägger stort värde i att få arbeta med Regionteater Västs dansare. Centralt i labbet är coachningen och vi är stolta att har knutit Anne Holck Ekenes (Panta Rei Danseteater, Oslo) och Lisa Spets (Zebra Dans, Stockholm ) till årets labb. Labbet äger rum på Regionteater Väst i Borås under tre veckor i maj–juni.

 


2021.02.10: Dags att ansöka till Dansakademins LABB2021

Nu släpper vi nyheten! Coacher i LABB2021 blir Anne Holck Ekenes/Panta Rei Danseteater Oslo och Lisa Spets/ZebraDans Stockholm. LABB2021 går av stapeln 17 maj till 4 juni på Regionteater Väst i Borås – ansök senast 15 mars!

Som deltagare i Dansakademins labb 2021 söker vi dig som är sugen på att utmana dig själv, få feedback och krocka en idé som du har för att sceniskt och koreografiskt kommunicera och utveckla danskonst för barn och unga.

Under LABB2021 får du:

 • Repetitionsstudio på Regionteater Väst under perioden 17 maj till 4 juni

 • Tillgång till 2 av ensemblens dansare

 • Coachning av erfaren dramaturg

 • Coachning av koreograf med stor erfarenhet av att spela för barn och unga

 • Provpublik

 • Arvode

Du förbinder dig att:

 • Närvara vid coachningen, 2 x 2 dagar

 • Repetera på plats, 3 dagar

 • Redovisa arbetet, 1 dag

 • Och glöm inte möjlighet att repetera alla övriga dagar under tre-veckorsperioden

Vem kan söka:

 • Frilansande utövare

 • Professionellt yrkesverksamma

 • Utövare verksamma i västsverige prioriteras

För mera information om hur du söker, se ”Ansökan LABB2021”. Sista ansökningsdag 15 mars: www.regionteatervast.se/assets/filer/Dansakademin-LABB2021-Ansokan.pdf

Vi öppnar upp för alternativa sätt att ansöka!
Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om ansökan eller labbet!

KONTAKT

Luisa Denward, projektledare Dansakademin
luisa.denward@regionteatervast.se, 0738-44 14 80

 

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor