Gå till innehåll

Dansrummet 27/3 2023

Samtal & workshop: Scenkonstnärliga möten med barn i autismspektrat

Ta del av erfarenheter från arbetet med föreställningen Vind – Blås mig!, byggd på Shakespeares Stormen. Vad kan det innebära att barn med autism möter professionell scenkonst och vad kan det ge oss som scenkonstnärer?

Dansakademins Dansrummet presenteras denna gång i två sammanhängande delar:

  • Workshop: Koreografen Stina Hedberg delger tillsammans med dansaren Johanna Ehn sina inspirationer och erfarenheter från projektet Dansande Hjärtan. Deltagarna får prova på ”sensory games” och andra praktiker de använt i mötet med barnen på de särskolor de besökt under 2021 och 2022.
  • Samtal: Här bjuder Dansakademin in till runda-bords-samtal. Vilka är våra utgångslägen och hur tar vi steget för att kunna arbeta med bredare perspektiv och mer inkluderande? Vi diskuterar utifrån frågorna Hur utvecklar jag mina perspektiv i min konstnärliga praktik? Vilka verktyg behöver jag ha med mig? Var står jag nu och vilket är mitt nästa steg?
    Stina Hedberg inleder samtalet tillsammans med Jenny Sandgren Wahlström, verksamhetsledare för Språng och konstnärlig ledare för Konstra, som också fungerar som moderator.

DATUM 27 mars 2023
TID 13.00–16.30 (workshop 13.00–14.30 & samtal 14.45–16.30)
PLATS Spinnstudion, Järntorget 7, Göteborg

MÅLGRUPP Dansrummet vänder sig till dig som är professionellt utövande scenkonstnär eller arbetar i ett nära angränsande område. Syftet med Dansrummet är att fördjupa samtalet om konstnärlig process och konstnärligt utvecklingsarbete riktat till den unga publiken.

ANMÄLAN Görs till dansakademin@regionteatervast.se senast 22 mars
Har du frågor tveka inte att höra av dig! Dansrummet är kostnadsfritt - först till kvarn!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor