Gå till innehåll

Välkommen till Dansrummet 27/9!

”Vad visar vi på scen för barn och unga?” med Minna Krook

Vad visar vi på scen för barn och unga? Vad saknas? Vad får vi visa? Vi gräver där vi står. Minna Krook, koreograf, dansare och konstnärlig ledare inleder med en utblick som följs av rundabordssamtal i mindre grupper. Mot slutet av kvällen samlar vi ihop trådarna.

Minna om Minna: ”Under de senaste 30 åren har jag dansat, koreograferat, dramatiserat, producerat och marknadsfört dans- och teaterföreställningar för barn och vuxna. År 1999 grundade jag mitt eget danskompani Minna Krook Dans. Vi har turnerat i hela Sverige med ett trettiotal olika uppsättningar och i många andra länder som Marocko, Kamerun, Polen och USA. Jag har skrivit och regisserat pjäser på Helsingborgs och Uppsalas Stadsteatrar. Jag har varit mentor till dansare, koreografer och dansgrupper. Jag håller föreläsningar om skapande och om hållbar karriär. Jobbar fackligt sedan 1998, sitter i Scen och Films, Scensveriges, Unionens A-kassas och Dansalliansens styrelser. Titta gärna på min hemsida minnakrook.se, där finns massa info och bilder.”

27/9 18.00–20.00 via Zoom

Kostnadsfritt – men föranmälan krävs
Anmälan görs senast 27/9 12.00 till luisa.denward@regionteatervast.se
Luisa skickar ut en Zoom-länk senast samma dag.

Dansrummet är ett nystartat forum där Dansakademin bjuder in till konstnärliga samtal. Under vårt första Dansrum hoppas vi belysa danskonsten för barn och unga i ett brett perspektiv och inspirera till ett öppet och kreativt samtal om vilken plats danskonsten för barn och unga har idag.

 

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor