Gå till innehåll

LÄNK-festivalen 2024

Välkomna till LÄNK-festivalen på Regionteater Väst!

Det här är information till er som kommer att medverka på LÄNK-festivalen i Uddevalla den 12–14 april.

 

Schema

Här på sidan hittar ni schema över dagarna. Det kan komma att bli mindre förändringar i det beroende på om vi behöver ändra tiderna för föreställningarna.

  • Namnet på lokalerna står högst upp på varje sida.
  • Varje grupps tider är utmärkta med en färg.
  • Varje grupp har totalt 1 timme bygg och prepp, 1 timme för tekniskt arbete med tekniker (ligger generellt parallellt med en annan föreställning eller workshop, om det inte kan ske samtidigt som bygge), 1 timme föreställning och 45 minuter riv inklusive 20–30 minuter feedback. Riv kan ske med hjälp av personal på teatern.
  • Schemat är lagt så att alla ska kunna se varandras föreställningar. Undantag för er ledare som eventuellt behöver jobba med tekniken samtidigt.

Festivalen inleds med invigning kl. 17:30 på fredagen och avslutas på söndagen ca kl. 13:30.

» Hämta schemat som pdf

» Hämta schemat som bildfiler: fredag, lördag, söndag


Workshops och andra aktiviteter

  • Alla kommer tyvärr inte kunna ta del av alla workshops men alla ska kunna delta i minst en.
  • Eventuell anmälan till workshops sker på plats.

» Dramatikersamtal

Under lördagen kommer ett dramatikersamtal att hållas! Vi är väldigt glada att dramatikerna till de två pjäser som spelas under helgen, Lovisa T. Onnermark och Dag Thelander, deltar. Lovisa, som är på plats hela lördagen, kommer även att se föreställningarna denna dag. De är väldigt glada att så många av deras pjäser spelas hos oss.

 

» Speed-date med Riksteatern

Vad är ditt starkaste scenkonstminne? Och hur mycket eller lite känner du igen dig i din karaktär som du spelar? Och vad gör du egentligen om fem år?

Lär känna nya och gamla vänner – och kanske dig själv – på en speed-date med Riksteatern. Under en timma kommer du ledas i en scenkonstorienterad speed-date där vi sätter vårt gemensamma intresse i fokus. Vi kommer lära oss nya saker om oss själva och om varandra. Vi utlovar en fartfylld, rolig, och kanske lite utmanande stund.

Workshopen tar 1 timme och leds av två medlemmar ur Riksteaterns Unga Nätverk, Julia von Heideken och Andrea Haajanen.

 

» Workshop – Impro

I den här workshopen får ni improvisera tillsammans, med tillskott av en eller flera skådespelare från teatern! Det går bra att vara med hela tiden, eller komma en stund och pröva på. Vi kommer att göra både övningar och scener, och allt sker i en tillåtande och positiv anda. Välkomna på ett eller flera tillfällen!

Passen leds av Helena Wilén, scenkonstpedagog (drama) på Regionteater Väst.

 

» Musikworkshop

Att ljudsätta en föreställning är som att färglägga en tavla. På workshoppen kommer vi skapa musik och bygga ljud på ett snabbt och enkelt sätt. Vi använder de verktyg vi har i form av text, röst och enkla instrument. Inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser.

Passet leds av Felix Björklund, kompositör på Regionteater Väst.


Mat

Frukost: Frukost ingår för dem som övernattar och den serveras på Regionteater Väst mellan 08:00-09:30 både lördag och söndag.

Lunch: Lunch ingår för lördag och söndag, se schema för plats och tid.

Middag: Gemensam middag serveras på lördag kväll i samband med en fest på Regionteater Väst. Middag/mat under fredagen står alla ensembler för själva (det är dock helt okej att äta på teatern, om det önskas).


Boende

Övernattning sker på Kulturskolan i Uddevalla, Skolgatan 4 (ca 20 minuters gångväg från teatern). Ni som önskar övernattning har redan anmält detta. Om ni inte anmält övernattning men önskar det, kontakta Sanna Nyman. Ni som ska övernatta får ytterligare information om boendet i ett separat mejl. Exempelvis information om när ni får tillgång till det, hur ni kommer sova med mera. Troligen kommer vi kunna hjälpa till med att köra packningen till Kulturskolan, om det skulle önskas.


GDPR

Vi behöver er tillåtelse att medverka på foto, film och ljudupptagning i samband med LÄNK-festivalen. Bilder och filmer kan bland annat komma att publiceras i sociala medier. Här på sidan hittar ni en medgivandeblankett som alla behöver fylla i och lämna in till oss. Ni kan både skicka in medgivandet i förväg eller lämna in det på plats när ni kommer. För dig under 18 år behöver målsman fylla i medgivandet.

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.