- - -

SE SKAPA DANS RIKSFINAL

6/11 16.00 på Riksteatern, Stockholm
Se i online: Klicka här

- - -

SE SKAPA DANS VÄST

På grund av musikrättigheter går det inte längre att se sändingen i efterhand. Du kan dock se mellansamtalet med deltagarna och Monika Milocco, konstnärlig chef dans. Du kan också ta del av juryns vinnarmotiveringar:

Vinnare: REVOLUTION DANCE CREW – Felicia Johansson. Moa Birkeland, Jessica Wallström, Amanda Basmaji & Olivia Leyon – från Trollhättan

Hedersomnämnande: EM – Emelie Gustafsson – från Mölndal.

- - -

Skapa Dans är en nationell koreografitävling för unga mellan 14–22 år och består av regionala delfinaler som äger rum vid olika datum över hela Sverige.

Skapa Dans Väst är en av dessa delfinaler, där unga koreografer från hela Västra Götaland tävlar om att gå vidare till riksfinalen i Stockholm i november. Alla deltagare blir bedömda av en jury som bedömer varje koreografiskt stycke utifrån gemensamma bedömningskriterier.

Syftet är att uppmuntra unga att skapa, vara kreativa och använda sina danskunskaper utifrån alla dansstilar! De tävlar med deras koreografi och får möjlighet träffa andra som har samma intresse och nyfikenhet av skapandet av dans.

Skapa Dans Väst arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och Regionteater Väst.

  • Koreografin skapas av deltagare som är mellan 14–22 år och kan vara ett solo eller i grupp om max 6 personer.
  • Koreografin ska vara mellan 3–4,5 minuter lång.
  • Alla kan vara med – oavsett bakgrund och dansstil!