OM DANSAKADEMIN

Dansakademin är en branschdriven plattform med målsättningen att vara dansfältets självklara nav för att driva och förverkliga den konstnärliga utvecklingen och återväxten av framtidens danskonst för barn och unga - lokalt, regionalt och nationellt. Dansakademin ska bidra till att ge koreografer och dansare möjlighet att utforska koreografiska idéer, stärka dansfältets förutsättningar för infrastruktur och produktion samt relationen till danskonsten hos arrangörer, skola och aktörer som jobbar med målgruppen. Dansakademin ska skapa möjligheter för ett ökat utbud av danskonst för barn och unga med varierat uttryck, genrebredd och representation. Dansakademin leds av en styrgrupp med bestående av dansare, koreografer, arrangörer, institutioner m.fl.

Huvudman är Regionteater Väst.

OM ARBETET

I samarbete med Dansakademins styrgrupp arbetar du med att konstnärligt utveckla danskonsten för barn och unga och i förlängningen öka utbudet. Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du kommer arbeta både strategiskt och operativt. Din roll är att operativt driva verksamheten framåt. Arbetsuppgifterna är bland annat att förbereda och sammanställa information, leda möten, arbeta med planering och budget, intern kommunikation och externt sprida information om Dansakademins verksamhet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har arbetat några år som projektledare inom scenkonst. Du har goda administrativa kunskaper, är ordningsam och strukturerad. Du bör ha kunskap om danskonsten som konstform, dess aktörer samt dansfältets ekosystem och förutsättningar.

Arbetet kräver hög självständighet, god kommunikation- och samarbetsförmåga, samt lätt för att formulera dig i tal och skrift. Arbetets karaktär ställer också höga krav på kreativitet, lyhördhet samt ett prestigelöst förhållningssätt. Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

ANSÖKAN

Ditt CV och en motivationstext om varför du är rätt person för jobbet skickar du via mail till: ulrika.liljedahl@regionteatervast.seMärk mailet ”Projektledare, Dansakademin” och ansök senast den 18 september 2020.

Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013:852).

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.
Arbetsort: Borås
Anställningens omfattning: 1 år, med möjlighet till förlängning.
Tillträde: 16 november, eller enligt överenskommelse.
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: Deltid, 40%, med möjlighet till utökning.

Kontakt; Regionteater Väst Ann Lundberg, Chefsproducent, 0705-08 05 57
Kontakt; Dansakademin, Elin Svensson, Producent/projektledare, 0722-37 62 53
Kontakt; Teaterförbundet, Ida Gustafsson, Fackliga företrädare, 0709-73 49 32

OM REGIONTEATER VÄST

Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en avlandets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6-16 år. Vårt uppdrag kommer från Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

Regionteater Väst är en del av Västra Götalandsregionen.

OM VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Västra Götalandsregionen ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Västra Götalandsregionen arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.