Regionteater Väst AB är Sveriges största scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6–16 år. Vårt uppdrag kommer från ägarna Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

Varje år producerar Regionteater Väst 10–14 dans- och teaterföreställningar för barn och unga och spelar ca. 500 föreställningar, det mesta på turné men även i de egna produktionshusen i Borås och Uddevalla där vi också repeterar och producerar dans respektive teater. Regionteater Väst har ett 60-tal medarbetare och omsätter ca. 50 miljoner kronor. Läs mer på: www.regionteatervast.se

Som VD för Regionteater Väst har du uppdraget att fortsätta utveckla verksamheten utifrån visionen ”Genom scenkonst stärka de unga individerna och de demokratiska värdena i Västra Götaland”.

VD leder arbetet med att säkerställa en hög konstnärlig kvalitet och att ytterligare stärka teaterns position som en av landets ledande producenter för barn och unga. Viktiga parametrar i arbetet framåt är att se till att teatern skapar tillgänglig och utmanande scenkonst med perspektiven jämställdhet och mångfald ständigt närvarande.

Som VD leder och driver du också vårt deltagande i samhällsdebatten, användningen av digitaliseringens möjligheter och att vi arbetar systematiskt för att barn i alla regionens 49 kommuner ska ges möjlighet att ta del av scenkonst. Samverkan med externa aktörer är ett viktigt fokus för VD och att fortsätta utveckla relationerna med branschens olika nätverk, men också andra delar av samhället, är en viktig arbetsuppgift. Utvecklingen av internt samarbete, arbetsmiljö, kompetensutveckling och att arbeta för hållbart ledarskap och medarbetarskap är andra frågor i fokus.

VD rapporterar till styrelsen och har även dialog med kulturnämnden och andra företrädare för ägarna. Du leder verksamheten tillsammans med ledningsgruppen som består av de konstnärliga cheferna för teater respektive dans, chef för tekniska avdelningen, kommunikationschef, chefsproducent och ekonomichef. VD fördelar sin tid mellan produktionshusen i Borås och Uddevalla.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som chef med ekonomiskt ansvar inom kultursektorn, gärna från scenkonst eller annan verksamhet som riktar sig till barn och unga. Vi kan även se andra bakgrunder som lämpliga, för att berika verksamheten med nya perspektiv och nätverk. Du har vana att driva utvecklingsarbete och god förståelse för vad det innebär att verka i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet inom inkluderingsfrågor och normkritik är meriterande.

Vem är du?

Vi söker en inspirerande och kommunikativ ledare med stort intresse för kultur för barn och unga samt för hur kultur och samtidsfrågor hänger samman. Du är en nytänkande och utvecklingsinriktad person som vill utveckla såväl människor som verksamhet med ett coachande förhållningssätt. Du leder med stor tillit och som person är du driven, lyhörd och nätverkande.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en viktig ledarroll till en positiv och välfungerande verksamhet med kompetenta medarbetare, där du har stor möjlighet att sätta din prägel på teaterns framtida utveckling.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Regionteater Väst med Maquire. Ta gärna en första dialog om tjänsten med Christina Fredriksson 0702-715140, christina.fredriksson@maquire.se.

Välkommen att registrera din ansökan till tjänsten senast den 25 november på www.vgregion.se.

Kontaktpersoner Regionteater Väst: Lena Bjurström, Ordförande 0707–646525
Kontaktperson VGR: Thomas Bylund, HR-Strateg 0702–644009

Fackliga representanter:

Regionteater Väst:
Scen och Film: Jenny Nilsson, jenny.nilsson@regionteatervast.se
Scen och Film: Johanna Ramsin, johanna.ramsin@regionteatervast.se

Västra Götalandsregionen:
Vision: Lotta Eldh, lotta.eldh@vgregion.se