Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6-16 år. Regionteater Väst har två produktionshus, ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater. Verksamheten omsätter årligen ca 47 mkr och 55 årsarbeten varav ett 40-tal tillsvidareanställda – konstnärer, tekniker och administratörer – alla med fokus på att ge barn och unga en möjlighet att möta en levande scenkonst som placerar deras röster i centrum. Vi spelar ungefär 500 föreställningar under ett år och möter ca 45 000 personer. Regionteater Väst är en del av Västra Götalandsregionen.

OM ARBETET

Som Teatertekniker erbjuder vi dig ett utvecklande och kvalificerat arbete. Du ingår som en resurs vid teaterns tekniska avdelning i Uddevalla där du är placerad. På tekniska avdelningen arbetar vi gemensamt med all på teatern förekommande teknik men i en organisation där var och en har ett utökat ansvar för sitt speciella område. I ditt fall kommer du ha ett utökat ansvar för ljudteknik. Vi arbetar gränsöverskridande med föreställningsteknik och tillverkning samt kör föreställningar på turné́. Du kommer både jobba som en del i det tekniska teamet på turné och under föreställning men även på teatern med att underhålla befintlig teknik. Du rapporterar till chefen för tekniska avdelningen. Arbetet är schemalagt i huvudsak under dagtid måndag-fredag, men kvälls samt helgarbete förekommer. Arbetet innebär att du periodvis ligger ute på turné med hotellövernattningar och resor. En normal produktion hos oss består av förinspelad musik och ljudeffekter och ev. ett mindre antal mikrofoner för tal, sång eller instrument. Uppspelning sker oftast via Q-Lab tillsammans med ljus och video.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har ett genuint och brett intresse för teaterteknik i alla dess former men kanske brinner lite extra för just ljudteknik. Du behöver vara prestigelös och trivas med arbetsuppgifter som spänner från att bygga dekor på turné till att stödja det kreativa teamet med din kunskap inom ljud. B-körkort är ett krav och C-körkort meriterande. Våra föreställningar körs huvudsakligen via Q-Lab varför goda kunskaper kring det är ett krav. Du har en teknisk utbildning i botten eller motsvarande arbetslivserfarenhet som passar rollen. Du kommer ingå i ett litet team av kollegor som bitvis jobbar nära varandra under turné, därför tror vi att du är social och har ett öppet sinne för människors olikheter. Du kommer i din yrkesroll behöva vara en förebild för de barn och unga som till största del är vår publik och möta dem på ett naturligt och avslappnat sätt.

Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

ANSÖKAN
Ditt CV och personliga brev skicka du via mail till: elisabeth.kristoffersson@regionteatervast.se.
Märk mailet: ”Teatertekniker Uddevalla”. Sista ansökningsdag 23 februari.

Anställningsform: Vikariat uppdelat i två perioder, 18/5 2020–18/6 2020 samt 3/8 2020–24/6 2021.
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 18 Maj 2020, provanställning tillämpas.

Kontakt: Jonas Karlsson, Teknisk Samordnare Regionteater Väst, 076-854 41 61, jonas.karlsson@regionteatervast.se
Fackliga företrädare: Ulrika Kärrö, Teaterförbundet Avd 28, 072-208 97 18, ulrika.karro@regionteatervast.se

Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013:852).