VAR MED I SVERIGES KOREOGRAFITÄVLING FÖR UNGA

Skapa Dans är en årlig nationell koreografitävling för unga mellan 14–22 år där alla dansstilar är välkomna. Tävlingen består av regionala delfinaler där den vinnande koreografin går vidare till riksfinalen i Stockholm. Tävlingarna äger rum på scen inför publik. I tävlingsjuryn sitter koreografer och danspersonligheter från hela Sverige.

Tävlingens syfte är att uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och visa den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik, så kan man vara med och tävla oavsett dansbakgrund och dansstil. Som tävlande får du hjälp av dansteaterns ljustekniker för att ljussätta ditt verk och träffa andra ungdomar som brinner för dans.

Skapa Dans Väst arrangeras av Regionteater Väst och Förvaltningen för Kulturutveckling (fd. Kultur i Väst).

För tävlande

• Den tävlande ska vara mellan 14–22 år.
  • Den tävlande ska vara skriven i eller ha anknytning till det län/region den tävlar i.
  • Koreografin ska vara minst 3 min och max 4 min 30 sek.
  • Max 6 deltagare/grupp.
  • Man får tävla i flera grupper men bara stå som koreograf för ett stycke.
  • Alla dansstilar är välkomna.

Juryn bedömer:

1. Konstnärlig och koreografisk kvalitet
  2. Kommunikation och utstrålning
  3. Originalitet och personlig tolkning
  4. Sceniskt helhetsintryck

Juryn tittar på hur du har arbetat med musiken, hur du använder rummet och rörelserna. Utförandet är såklart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger alltså inte på din dansteknik utan ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund.

Skapa Dans är mer än en tävling – det är en möjlighet för unga koreografer att utveckla sitt sceniska uttryck samt träffa andra unga dansare med samma intresse.

DelFINAL i Borås 26/9

Delfinalen äger rum 26/9 på Regionteater Väst, Borås.

Dansarna i det bidrag som vinner får tävla i riksfinalen i Stockholm 29/10–2/11.

Anmälan senast 6/9

Sänd följande information till skapadans@regionteatervast.se senast 6/9:

• Koreografens namn
  • Kontaktuppgifter
  • Antal deltagare

OBS: Begränsat antal platser – anmäl dig redan idag!