Regionteater Väst söker berättelser om att vara ung och trans till en teaterföreställning

Du kan själv välja hur och vad du vill berätta. Om du till exempel vill skriva brev till oss, om du vill brevväxla med en annan ung transperson eller om du vill delta i en gruppchatt eller bli intervjuad.

Vi är intresserade av ditt liv och dina intressen. Vad du tycker om att göra, vad du drömmer om och hur det är för dig att vara ung och trans idag. Vi undrar också om du känner att du behöver dölja sidor av dig själv för att passa in eller om du känner att du kan vara öppen med vem du är. Och vi undrar vad du tänker om sanning och lögn, äkta och falskt i förhållande till kön och identitet.

Alla som delar med sig kommer vara anonyma och få chansen att följa föreställningens process och komma med idéer till innehållet. Föreställningen kommer spelas av två personer i olika klassrum runt om i Västra Götaland.

Vi som söker berättelserna heter Anna och Eddie och det är vi som skriver manuset och ska regissera föreställningen. Eddie är regissör och själv transperson och har även jobbat som samtalsledare i RFSL:s verksamhet Transit som riktar sig till unga transpersoner. Anna är dramatiker och själv queer person, som också har jobbat med RFSL Ungdomsverksamhet.

Ta kontakt med oss senast 3 maj 2021 om du är intresserad eller vill veta mer! Maila till trans@regionteatervast.se