Gå till innehåll

Mellanrummet

Ett interaktivt ljudverk för alla rum och alla åldrar

Hej. Hör du mig? Kan du se mig? Jag finns här. Ja, alltså, jag finns här runt om hela dig. Det är jag som är Rummet. Det rummet du befinner dig i. Här där du är. Jag heter Rummet. Vad heter du?

Mellanrummet handlar om mellanrummen vi ser och inte ser. Mellanrum mellan vägg och vägg, mellan golv och tak, mellan människa och människa. Mellanrum som krymper och växer när du rör dig. Mellanrum som öppnar världar när du lyssnar. Mellanrum där du får plats och kan höra till.

Mellanrummet är en blandning av hörlursverk, koreografi och upptäcktsfärd på en plats du trodde du redan kände. Ett mellanrum av möjligheter som börjar när du tar på dig ett par hörlurar, men inte slutar när du tar av dig dem. Rummet säger hej till dig, men inte hejdå. Den som kändes långt borta har hamnat nära, det som du trodde stumt har fyllts av klanger och ljud.

Mellanrummet har skapats i samarbete mellan Masthuggsteatern och Regionteater Väst. Ett interaktivt ljudverk, perfekt att uppleva i det egna klassrummet eller något annat passande utrymme i skolan, och erbjuds åt en grupp om max 30 personer i taget. Beställ det och vi kommer till er!

Produktion

KONCEPT, TEXT & REGI/KOREOGRAFI Helena Lundqvist DRAMATURG Kristina Ros KOMPOSITÖR Felix Björklund RÖST Åsa BodinKarlsson

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

”I skolorna är det elevernas egen vardagsmiljö som blir föremål för undersökningen. För det är just ett prövande av rummet och vårt varande i det som ’Mellanrummet’ bjuder in till. Snart fyller vi golvet med våra rörelser, vi tar kontakt med blickarna och förflyttar oss i mellanrummen mellan varandra”
/…/
”Dagens unga är vana vid hörlurar, de lyssnar på musik och annat som intresserar. Helena Lundqvist riktar med hörspelet smart, och knappast generande, deras uppmärksamhet mot närmiljön och de människor som finns runt omkring dem. ’Mellanrummet’ är mer sinnesövning än scenkonst, men ger en stunds befriande koncentration på varandet och det som finns mitt emellan allt som annars brusar och pockar på uppmärksamhet”

- Göteborgs-Posten

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor