– utveckling av danskonst för barn och unga

Välkommen till Dansakademin!

Dansakademin är en plattform för utveckling av danskonst för barn och unga. Dansakademin vänder sig till dig som arbetar konstnärligt med dans eller är intresserad av danskonst och vill veta mera, vill öka din kompetens om dans.

På den här sidan hittar du aktuella utlysningar och information om samtal och seminarier i Dansrummet. Du kan också anmäla dig till vårt nyhetsbrev och bläddra i tidigare nyhetsbrev. Har du några frågor eller vill veta mera om Dansakademin är du välkommen att kontakta oss!

Varje år arrangerar vi labb där koreografer och dansare ges utrymme att utforska, utveckla och testa sina koreografiska idéer. Till labben kopplas coacher med lång erfarenhet inom sina områden - dramaturgi, koreografi, scenografi etc - för att stötta den konstnärliga processen utifrån koreografernas och dansarnas behov av kompetens och stimulans.

Vi bjuder också in till samtal och seminarier om danskonst för barn och unga i vår serie Dansrummet. Det är vår förhoppning att Dansakademin ska vara en plats där olika erfarenheter och kompetenser möts i en öppen och kreativ atmosfär.

Dansakademin samverkar med en mängd olika aktörer inom scenkonstbranschen.

Projektledare: Luisa Denward, luisa.denward@regionteatervast.se, 0738-441 480

Styrgrupp

I Dansakademins styrgrupp sitter representanter med olika kompetenser och perspektiv som avspeglar dansfältet i stort.

• Ulriqa Fernqvist, scenkonstnär och producent, Art of Spectra. Ordförande
  • Anna Wennerbeck, koreograf och konstnärlig ledare, Embla dans & teater
  • Malin Enberg, grundare och projektledare, Producentbyrån
  • Ellen Rengman, dansare och koreograf, Kompani Catapult
  • Cecilia Malmström Olsson, verksamhetsutvecklare, Danscentrum Väst
  • Anne Svanholm, kulturproducent, Frölunda Kulturhus
  • Carin Nordberg, kultursamordnare, Göteborgs Stads Grundskoleförvaltning
  • Monika Milocco, konstnärlig chef dans, Regionteater Väst
  • Nina Rajabi, projektutvecklare, Danscentrum Väst
  • Victoria Alarik, dansutvecklare, Göteborgs Stads kulturförvaltning. Adjungerad

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Klicka här för att anmäla dig »
Se tidigare mailutskick »

Följ oss i sociala medier

Kontakta oss

Har du frågor eller vill intervjua oss? Kontakta luisa.denward@regionteatervast.se, 0738-441 480

Är du nyfiken på vilka aktiviteter som kommer i vår eller höst 2021? Håll utkik på sociala medier eller www.regionteatervast.se.