Målgrupp
Årskurs 7-9
Längd
Ca 50 minuter
Tema
val, interaktivitet, klassrum

Det är valår i år. Igen. Eller ska vi säga valdag? Valminut? Vilken tröja ska du ta på dig? Vilken sida ska du läsa i tidningen? Vem tvingas du svika för att hålla löftet till någon annan? 

Vi måste ständigt välja. Beroende på hur vi väljer sätts våra liv i rörelse och riktning, vissa val tycks få enorm konsekvens medan andra knappt märks. Ibland upplevs det stora avgörande valet mycket enklare än det där lilla, enkla, triviala. Om det verkligen är vi själva som väljer? 

Hur vi väljer påverkar också vår omgivning. Likt en fjärils vingslag som sägs kunna orsaka en orkan på andra sidan jorden - vad vet vi om vilken verkan våra val och handlingar får för andra? 

Dilemma är en klassrumsföreställning för högstadiet där du som publik styr över vilken riktning berättelsen tar, hur den utvecklas och slutar. Med ett alldeles demokratiskt och anonymt röstningssystem avgör du varje vägval. Makten att välja ligger i dina händer… Om du kan? 

Peter Elmers har bland annat regisserat Bröderna Lejonhjärta på Borås Stadsteater. Han har även haft regiuppdrag på Regionteatern Blekinge Kronoberg och Estrad Norr i Östersund. Skådespelare: Andreas Ferrada Noli, Rebecca Hayman, John Lalér.

På scen

  • Andreas Ferrada Noli

  • Rebecca Hayman

  • John Lalér