Gå till innehåll

Dilemma

En oförutsägbar föreställning där publiken bestämmer

Max är 25 år, bor fortfarande hemma, har inget jobb och inga pengar. Han har heller ingen riktig plan för vad han vill i livet. Hans föräldrar tycker att han velar alldeles för mycket, att han måste bestämma sig. En dag får Max en låda som märkligt nog inte går att öppna. På lådan står namnet på det hemlighetsfulla storföretaget Freedom Inc. Max kan antingen ta reda på vad som menas med lådan eller låta bli. Vad väljer du?

I Dilemma är det du som publik som styr över vilken riktning berättelsen tar, hur den utvecklas och slutar. Med ett anonymt röstningssystem avgör du Max vägval. Eftersom du och de andra i publiken bestämmer berättelsens riktning är varje föreställning unik.

Under den dag du följer Max ställs han inför olika dilemman, vissa enkla och triviala, medan andra ställer djupare moraliska frågor. De val som du som publik gör för honom påverkar inte bara honom själv utan också de människor han möter. Alla val får konsekvenser – vissa dörrar öppnas, andra stängs.

Dilemma är ett live-dataspel som händer mitt i ditt klassrum. Föreställningen handlar om livets alla val och om den ångest som de kan framkalla, men också om en värld där du kan få slippa att ta ställning. Men till vilket pris?

Peter Elmers har bland annat regisserat Bröderna Lejonhjärta på Borås Stadsteater. Han har även haft regiuppdrag på Regionteatern Blekinge Kronoberg och Estrad Norr i Östersund. Skådespelare: Andreas Ferrada-Noli, Rebecca Hayman, John Lalér.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.