Gå till innehåll

Anmäl er till Skapa Dans Väst 2024!

Nu kan du/ni anmäla er till årets upplaga av Skapa Dans Väst som äger rum på Regionteater Väst i Borås den 1 november 2024! Tävlingen samlar unga koreografer från hela Västra Götaland för en danstävling där den vinnande koreografin får representera Västra Götaland på riksfinalen i Stockholm 21–23 mars 2025.

Anmäl er nu! Sista anmälningsdag är 29 september och antalet platser är mycket begränsat. Tidigare anmälan ökar chanserna att komma med! Anmälan och eventuella frågor skickas till skapadans@regionteatervast.se

Varmt välkommen med din/er anmälan!

Viktig info om tävlingen

Skapa Dans är en nationell koreografitävling för unga mellan 14–22 år och består av regionaladelfinaler som äger rum vid olika datum över hela Sverige. Skapa Dans Väst är en av dessa delfinaler och samlar grupper från hela Västra Götaland. Den vinnande koreografin får tävla i riksfinalen i Stockholm.

  • Koreografin ska göras av dig som är mellan 14–22 år och kan vara ett solo eller i grupp om max 6 personer.
  • Koreografin ska vara mellan 3–4,5 minuter lång.
  • Man får tävla (som dansare) i flera grupper men bara stå som koreograf (skapare av verket) för ett stycke.
  • Alla kan vara med – oavsett bakgrund och dansstil!

Alla deltagare blir bedömda av en jury som bedömer varje stycke utifrån nationella bedömningskriterier: 

  • Konstnärlig och koreografisk kvalité.
  • Kommunikation och utstrålning.
  • Originalitet och personlig tolkning.
  • Sceniskt helhetsintryck.

Syftet med Skapa Dans är att uppmuntra unga att skapa, vara kreativa och använda sinadanskunskaper utifrån alla dansstilar. Så det är mer än en tävling – deltagarna får träffa andra som har samma intresse och nyfikenhet av skapandet av dans!

Skapa Dans Väst kommer att kunna ses av en publik på plats samt livestreamas online. Mer information om biljettbokning och länk till livestream släpps längre fram.

Arrangörer & samarbetspartners

Bilder

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.