Målgrupp
Årskurs 7–9
Längd
Ca. 55 min.
Tema
Mänsklighet, djuriskhet, normalitet

Ett desillusionerat gäng djur möts i en gruppterapi. Jagade av inre och yttre förväntningar behöver de ventilera. De är trötta på att snåla med känslor. Har man väl börjat känna efter går det ju inte att sluta.

Nu ska de få säga sitt, äntligen nån som lyssnar. De är avundsjuka, missunnsamma, förvirrade, rasande, hjälplösa och gräset är alltid grönare någon annanstans. Evolutionen verkar ha utrustat dem med en uppsättning odugliga egenskaper.

I denna fabel undersöks begrepp som ursprunglighet och naturlighet. Är djuren mer naturliga än människorna? Är naturen mer äkta än kulturen? Vi berör normalitet, identitet, kön, sexualitet och kommer in på existentiella frågor som om vi egentligen kan ”begripa” något eller någon fullt ut. Och om det ens är viktigt?

För regi står Tobias Sondén, skådespelare, musiker och regissör. Tobias har tidigare bland gjort föreställningen Run for itUng Scen Norr.

Manusförfattaren Fijona Jonuzi nominerades till en Guldbagge 2007 för kortfilmen Juni. Hon har även regisserat och skrivit manus till Girl, Astrid och Praktikanten.

Film från kollationering

På scen

 • Michael Engberg6716

  Michael Engberg

 • Astrid

  Astrid Gislason

 • 87A1884

  Josefine Koskinen

 • Peter Lorentzon6528

  Peter Lorentzon