Gå till innehåll

Djungelfeber

Djur i gruppterapi

Ett desillusionerat gäng djur möts i en gruppterapi. Jagade av inre och yttre förväntningar behöver de ventilera. De är trötta på att snåla med känslor. Har man väl börjat känna efter går det ju inte att sluta.

Nu ska de få säga sitt, äntligen nån som lyssnar. De är avundsjuka, missunnsamma, förvirrade, rasande, hjälplösa och gräset är alltid grönare någon annanstans. Evolutionen verkar ha utrustat dem med en uppsättning odugliga egenskaper.

I denna fabel undersöks begrepp som ursprunglighet och naturlighet. Är djuren mer naturliga än människorna? Är naturen mer äkta än kulturen? Vi berör normalitet, identitet, kön, sexualitet och kommer in på existentiella frågor som om vi egentligen kan ”begripa” något eller någon fullt ut. Och om det ens är viktigt?

För regi står Tobias Sondén, skådespelare, musiker och regissör. Tobias har tidigare bland gjort föreställningen Run for itUng Scen Norr.

Manusförfattaren Fijona Jonuzi nominerades till en Guldbagge 2007 för kortfilmen Juni. Hon har även regisserat och skrivit manus till Girl, Astrid och Praktikanten.

Lars Carlsson, maskör


Film från kollationering

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"'Djungelfeber' väcker både starka känslor och insikter – med humor som huvudsakliga krydda"
/.../
"De bitvis stillsamma samtalen varvat med hätska diskussioner gör att föreställningen känns dynamisk. Och trots sitt allvar är humorn ständigt påtaglig vilket gör att samtliga i publiken genomgående drar på smilbanden. Eftersom publiken dessutom verkligen får komma nära de fyra djuren när de lättar på sina hjärtan blir föreställningen både innerlig och genuin"
/.../
"En klockren skildring av hur det djuriska, mänskliga och så kallade naturliga ställs på sin spets – samtidigt som det vävs samman och blir ett"

- Bohusläningen

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor