Tänk dig att du leker som i en dröm. I drömmen kan du bestämma att tyngdkraften helt slutar fungera och du kan flyga genom rummet. Precis så känns föreställningen Drömlek!
 
Dansarna rör sig längs golvet, de kämpar mot gravitationen och dras över scenen. Men om du lyfter blicken möts du av en annan värld – en drömvärld där dansarna svävar fram, möts och skiljs. Du väljer själv vilken värld du vill se och uppleva. Med hjälp av videoprojiceringar och ett speciellt scenbygge får publiken ta del av en magisk, drömsk och lekfull upplevelse som vädjar till fantasin.
 
Göteborgsbaserade koreografen Fernando Melo har tidigare varit dansare på GöteborgsOperan och turnerar nu världen över som koreograf. Hans specialitet är att, tillsammans med sin konstnärliga samarbetspartner, Shumpei Nemoto, jobba med videoprojiceringar, dans och nya visuella uttryck.

Trailer

Eftersamtal med Fernando Melo & Monika Milocco

"Med hjälp av videoprojiceringar och en skicklig koreografisk dans skildrar 'Drömlek' en medryckande, alternativ verklighet, som är lika delar ett intressant konstverk som en spännande föreställning"
/.../
"Under lite mer än en halvtimme sveps publiken inne på Regionteater väst in i ett lekfullt och känslomässigt gränsland mellan dröm och verklighet – porträtterat likt en konstinstallation utöver det vanliga"
/.../
"Ett otroligt innovativt sätt att skildra en alternativ verklighet på"
/.../
"I 'Drömlek' finns ingen tydlig början eller slut, inga rätt eller fel. Det är helt enkelt en föreställning som är tolkningsbar på många sätt. Men framför allt är det ett innovativt och skickligt hantverk som får en att ila in i en drömsk värld för en liten stund"

- Bohusläningen

På scen

  • Johan Forsberg

  • Helena Lundqvist

  • Minna Mannelqvist

  • Camille Marchadour

  • Hera Norin

  • Kyrie Oda

  • Rasmus Skaremark-Solberg

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här