Gå till innehåll

Drömlek

En lekfull illusion som utmanar gravitationens lagar

Tänk dig att du leker som i en dröm. I drömmen kan du bestämma att tyngdkraften helt slutar fungera och du kan flyga genom rummet. Precis så känns föreställningen Drömlek!

Dansarna rör sig längs golvet, de kämpar mot gravitationen och dras över scenen. Men om du lyfter blicken möts du av en annan värld – en drömvärld där dansarna svävar fram, möts och skiljs. Du väljer själv vilken värld du vill se och uppleva. Med hjälp av videoprojiceringar och ett speciellt scenbygge får publiken ta del av en magisk, drömsk och lekfull upplevelse som vädjar till fantasin.

Göteborgsbaserade koreografen Fernando Melo har tidigare varit dansare på GöteborgsOperan och turnerar nu världen över som koreograf. Hans specialitet är att, tillsammans med sin konstnärliga samarbetspartner, Shumpei Nemoto, jobba med videoprojiceringar, dans och nya visuella uttryck.

Produktion

KOREOGRAFI/SCENOGRAFI Fernando Melo KOSTYM Stine Sjøgren LJUSDESIGN David Stokholm KONSTNÄRLIG SAMARBETSPART/VIDEO Shumpei Nemoto

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Med hjälp av videoprojiceringar och en skicklig koreografisk dans skildrar 'Drömlek' en medryckande, alternativ verklighet, som är lika delar ett intressant konstverk som en spännande föreställning"
/.../
"Under lite mer än en halvtimme sveps publiken inne på Regionteater väst in i ett lekfullt och känslomässigt gränsland mellan dröm och verklighet – porträtterat likt en konstinstallation utöver det vanliga"
/.../
"Ett otroligt innovativt sätt att skildra en alternativ verklighet på"
/.../
"I 'Drömlek' finns ingen tydlig början eller slut, inga rätt eller fel. Det är helt enkelt en föreställning som är tolkningsbar på många sätt. Men framför allt är det ett innovativt och skickligt hantverk som får en att ila in i en drömsk värld för en liten stund"

- Bohusläningen

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.