Det strilar upp ljud och taket befolkas. Där är den som alltid får höra att hen skrattar för högt, den som blir arg så armarna vevar, den som inte vill prata, den som hittar på för att få vara med. Där är trollet bakom stenen, det svarta fåret längst bort i hagen, gubben på andra sidan månen. För de som känner sig fel har alltid funnits.

Fårgudar är dansteater för den som känner sig för stor eller för liten, för rolig eller för tråkig, för dum eller för snäll, eller alltid får skäll. En föreställning till alla som nån gång känt sig fel. Som längtar efter att vara med, vara en i flocken. Och samtidigt vara alldeles precis sig själv, sin alldeles egna storslagna särskildhet.

Vevande armar är vindkraft, får räknar får, får hoppar hage, långa korta ben bildar linje med taknock. Över oss är evigheten och fåglarna. Under oss världen.

Föreställningen tas fram och regisseras av Anne Jonsson som bland annat tidigare skapat Signalisterna på Masthuggsteatern (uttagen till BIBU, den nationella biennalen för scenkonst för barn och unga och Swedstage, Svensk Scenkonst skyltfönster mot omvärlden samt spelade för över 6000 barn i Västsverige).

Fårgudar spelas av skådespelare från Masthuggsteatern och dansare från Regionteater Väst.

På scen

  • Åsa BodinKarlsson

  • André Gatu

  • Helena Lundqvist

  • Rasmus Skaremark-Solberg

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här