Målgrupp
Årskurs 6–7
Längd
Ca. 40 min.

Vad är kön? Hur många kön kan en vara eller ha? Kan en ha massor av kön, i kroppen och hjärnan? Hur känns det i hjärtat? Vad är på riktigt och vad är inte på riktigt?

Jag tänkte: Det finns inga pojkar och flickor. Det finns hundra pojkflickor och hundra flickpojkar. Det finns, tänkte jag, något som glappar i deras prat. Jag är en ensam tvilling. Jag är sorgen och tomheten. Jag vill säga att min kropp, är en kropp, är en kropp. Det brinner i hjärnan och hjärtat. Jag vill ta bort alla Riktiga Flickor och Riktiga Pojkar. Det finns en tusenhövdad vrede inuti mig.

Vad vill jag ens vara?

Fejkflickan är en klassrumsföreställning för årskurs 6–7 som handlar om kön, könsidentitet, sanningar och lögner, sexualitet och gränsöverskridande. Pjäsen baseras på berättelser insamlade från ungdomar med transerfarenhet.

Regissör för föreställningen är Eddie Mio Larson som också jobbar som skådespelare och är en av de konstnärliga ledarna för den queera frigruppen kvalitetsteatern, och även arbetar på Hagateatern i Göteborg. Dramaturg för föreställningen är Anna Nygren, som tidigare skrivit dramatik för Barnteaterakademin i Göteborg, Teater Athena i Malmö och Kvartersteatern i Norrköping, samt romanen Hunger för Lesbisk Pocket.

På scen

  • Michael Engberg6716

    Michael Engberg

  • Rebecka Hayman6401

    Rebecca Hayman