Gå till innehåll

Gränsland

En föreställning om att byta perspektiv

I Gränsland bjuds vi in till ett rum i ständig förändring. Följ med på en kalejdoskopisk resa som visar kroppar ur nya perspektiv och där vi inte vet om vi ser samma föreställning, eller ens var alla är.

Gränsland är en tankeväckande dansföreställning kring den egna blicken, kring det som är dolt lika mycket som det som framträder. Hur vet vi att det vi ser är det enda som vi tittar på? Välkommen till en lekfull, humoristisk och lite mystisk föreställning där illusioner väcker din fantasi till liv.

” Jag tror att vi människor tenderar att se på världen som om att vi är i centrum för den. Vare sig vi vill det eller inte så är vi begränsade av att vi upplever den från just våran position och det finns alltid en risk att vi tror att vår sanning är sanningen. Genom att spetsa sin blick och öva sig på att se saker från andra perspektiv så kan vi bli mer förstående och ifrågasättande kring vår egen upplevelse av världen och förhoppningsvis mer ödmjuka” –Björn Säfsten, koreograf

Björn Säfsten har tidigare gjort den interaktiva föreställningen Matsalen för Regionteater Väst. Nu arbetar han för första gången med scenograf och kostymör Daniel Åkerström Steen och med nyskriven musik av Tomas Elfstadius och ljusdesign av Ida Gustafsson, Regionteater Väst.

Produktion

KOREOGRAFI Björn Säfsten SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Daniel Åkerström Steen KOMPOSITÖR Tomas Elfstadius LJUSDESIGN Ida Gustafsson REPETITÖR Andrzej Glosniak

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Originellt dansverk som lämnar spår hos både barn och vuxna"
/.../
"Regionteater Väst bjuder på en filosofisk och mångfacetterad föreställning"
/.../
"Av publikreaktionerna att döma har koreografen Björn Säfsten skapat ett verk som vinner maffig anklang. Stundtals försätts barnen i stämningar som för tankarna till äventyr på Liseberg."
/.../
"Tyget kan på en viss nivå symbolisera de slöjor som skymmer det verkliga. Det vill säga illusioner som begränsar de mänskliga sinnenas förmåga att varsebli existensen av varat på ett vederhäftigt sätt. Medan barnen förundras och fylls av starka känslor, erbjuds den vuxne rikt stoff för eftertanke och reflektion. 'Gränsland' är ett originellt och mångfacetterat verk som på ett lättsamt sätt gräver djupt och lämnar spår hos vara och en."

- Borås Tidning

"Thomas Elfstadius, har berikat verket med ett elektronisk ljudlandskap, lite odefinierbart, stundom hotfullt i sin fåtonighet som gällde det mekaniska ljud från en yttre värld."
/.../
"En helt igenom både djärv och spännande produktion är det likväl av koreografen Björn Säfström för en målgrupp som alls inte torde behöva någon övre åldlersgräns. "

- Alba.nu

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.