Målgrupp
Årskurs 1-3
Längd
ca 40 min
Tema
Magi, Kraft, Självkänsla

Häxorna finns mitt ibland oss och har funnits i flera hundra år, men hur känner du igen en häxa? Hur vet du att det inte är en häxa som sitter mitt emot dig på bussen, som är din lärare eller som är din ingifta moster?

Den hyllade koreografen Mari Carrasco, som bland annat gjort uppsättningar för Riksteatern och Black Box Company i Danmark, hämtar inspiration från olika berättelser om häxor för att försöka komma närmare dess innersta väsen. Det är en häxa som gör som hon vill, som har ett vackert yttre och ett hemligt inre, som försöker vara normal, men som ärligt talat inte har någon koll på vad som anses vara normalt.

Välkommen till häxornas magiska möte och en häxring där saker kan gå upp i rök och där allt är möjligt.

I Häxor samarbetar Mari Carrasco för fjärde gången med kompositören Mikael Karlsson som tidigare bland annat jobbat med Alexander Ekman på Parisoperan och på Kungliga Operan i Stockholm.

Trailer

FILM från repetitionerNA

"Mari Carrasco och dansarna har skapat en, om än ganska komplicerad så omväxlande koreografi där stillhet bryskt kontrasterar mot det tempofyllda" /.../ "Deras dans berör och är skiftesrik, Våldsamma och dynamiska förlopp fogas till det återhållsamma, det vackra till det groteska. Eller det övervägande tysta avbryts av hesa viskningar. Till och med häxtjut får vi höra" /.../ "Häxor har ett innehåll som vädjar till fantasin och som får en uttrycksfull tolkning"

- Borås Tidning

"En föreställning full av rörelsekraft" /.../ "[Mikael] Karlssons rytmfasta musik mullrar och driver på, pumpar upp häxdansen. Upp på den runda scenen, men rörelserna håller sig gärna lågt intill golvet. Dansarna rullar och kryper, kropparna rister i konvulsioner och de tygrika dräkterna yr runt dem. Med ökande extas kommer alla fem på benen, utan att släppa kontakten med publiken eller tappa detaljerna i rörelserna."

- Göteborgs-Posten

"Berör och skakar om publiken" /.../ "Dansarna släpper aldrig kontakten med publiken. Tema är magi, kraft och självkänsla. Ett tema som dansarna tydligt förmedlar och som förstärks i mötet mellan den kraftfulla fantasieggande koreografin och den uttrycksfulla högt pulserande musiken"

- Bohusläningen

På scen

 • Jessica8001

  Jessica Andrenacci

 • helena dans

  Helena Lundqvist

 • MinnaMannelqvist

  Minna Mannelqvist

 • camillemarchadour

  Camille Marchadour

 • Nicole Sestan Neidert

  Nicole Neidert

 • Kyrie Oda 2019 5755 Foto Daniel Andersson CROP

  Kyrie Oda

 • Rasmus Skaremark Solberg5801

  Rasmus Skaremark-Solberg

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här