Gå till innehåll

Häxor

En spännande och lekfull föreställning om häxans innersta väsen

In english, Young Swedstage: www.swedstage.se/witches-regionteater-vast/

- - -

Häxorna finns mitt ibland oss och har funnits i flera hundra år, men hur känner du igen en häxa? Hur vet du att det inte är en häxa som sitter mitt emot dig på bussen, som är din lärare eller som är din ingifta moster?

Den hyllade koreografen Mari Carrasco, som bland annat gjort uppsättningar för Riksteatern och Black Box Company i Danmark, hämtar inspiration från olika berättelser om häxor för att försöka komma närmare dess innersta väsen. Det är en häxa som gör som hon vill, som har ett vackert yttre och ett hemligt inre, som försöker vara normal, men som ärligt talat inte har någon koll på vad som anses vara normalt.

Välkommen till häxornas magiska möte och en häxring där saker kan gå upp i rök och där allt är möjligt.

I Häxor samarbetar Mari Carrasco för fjärde gången med kompositören Mikael Karlsson som tidigare bland annat jobbat med Alexander Ekman på Parisoperan och på Kungliga Operan i Stockholm.

Produktion

KOREOGRAFI Mari Carrasco tillsammans med 2019 års ensemble: Jessica Andrenacci, Minna Mannelqvist, Nicole Neidert, Rasmus Skaremark Solberg, Camille Marchadour & Helena Lundqvist SCENOGRAFI Tomas Sjöstedt efter idé av Mari Carrasco KOSTYM Karolina Brock KOMPOSITÖR Mikael Karlsson LJUSDESIGN Ida Gustafsson REPETITÖR Andrzej Glosniak

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Häxan blir så mycket mer än bara ett sagoväsen - hon blir en spegling av alla som någonsin satt på sig en stark mask för att dölja ett skört inre." /.../ "Att 'Häxor' fått spela under flera år är givet. Den är i sin enkelhet alldeles fullkomlig, ett vackert möte mellan riktigt bra danshantverk, en tydlig konstnärlig vision och konstnärligt undersökande välanpassat till målgruppen"

- Scenkonstguiden

"Mari Carrasco och dansarna har skapat en, om än ganska komplicerad så omväxlande koreografi där stillhet bryskt kontrasterar mot det tempofyllda" /.../ "Deras dans berör och är skiftesrik, Våldsamma och dynamiska förlopp fogas till det återhållsamma, det vackra till det groteska. Eller det övervägande tysta avbryts av hesa viskningar. Till och med häxtjut får vi höra" /.../ "Häxor har ett innehåll som vädjar till fantasin och som får en uttrycksfull tolkning"

- Borås Tidning

"En föreställning full av rörelsekraft" /.../ "[Mikael] Karlssons rytmfasta musik mullrar och driver på, pumpar upp häxdansen. Upp på den runda scenen, men rörelserna håller sig gärna lågt intill golvet. Dansarna rullar och kryper, kropparna rister i konvulsioner och de tygrika dräkterna yr runt dem. Med ökande extas kommer alla fem på benen, utan att släppa kontakten med publiken eller tappa detaljerna i rörelserna."

- Göteborgs-Posten

"Berör och skakar om publiken" /.../ "Dansarna släpper aldrig kontakten med publiken. Tema är magi, kraft och självkänsla. Ett tema som dansarna tydligt förmedlar och som förstärks i mötet mellan den kraftfulla fantasieggande koreografin och den uttrycksfulla högt pulserande musiken"

- Bohusläningen

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor