Målgrupp
Årskurs F-2
Längd
Ca 50 minuter
Tema
lek, mod, identitet

Tre käpphästryttare föds i en hockeyrink där hockeyklubborna snabbt förvandlas till tre livfulla hästar. Angelica med C som tycker om att visa upp sig men är rädd för att misslyckas, den hypokondriska Velvet Revenge som är 27 år med bara några år kvar att leva samt den kraftfulla Festis som helst galopperar utomhus men är rädd för att lämnas ensam. Dressyr och hopptävlingar sätter både hästarna och deras ryttare på prov. 

I publiksuccén Hopp och hinder hyllas käpphästleken som gemenskap och fristad, en plats för mod och självförverkligande. En plats där lek på fullaste allvar är den livgivande kraften.

Föreställningen vänder sig till årskurs F-2 och handlar om att upptäcka, dressera och leva ut sin inre käpphäst. Hopp och hinder har inspirerats av den amerikanske professorn och Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder för ickevålds-aktivism liksom av Selma Vilhunens dokumentär Hobbyhorse Revolution.
Den är ett devisingprojekt skapad av Carl Olof Berg, Jenny Nilsson, Ellen Lion Siöö och Jan Coster. 

Koreografen Carl Olof Berg har tidigare regisserat Rapport från ett omklädningsrum på Västmanlands teater och turnerar också med hemlånsprojektet Hemma hos dig med Carl Olof på bl a Riksteatern. Våren 2019 koreograferar han ett nytt verk för Regionteater Väst, 100 sätt att laga barn.

Scenografen och kostymdesignern Charlotta Nylund har arbetat med flera produktioner på Regionteater Väst genom åren. Senast med den uppmärksammade och prisbelönta Troll i utkanten av samhället. Hon har även arbetat på bland annat Backa Teater, Elverket och Uppsala Stadsteater.

På scen ser vi Jan Coster, Ellen Lion Siöö/Hannah Canvert och Jenny Nilsson. 

 

"Vi förstår att de tre vännerna tar leken högst på allvar. Det här är deras gemenskap, en plats för fantasi men också för självförverkligande. Men det är en tuff tillvaro de bygger upp - stränga regler och med höga krav på sig själva. På det sättet handlar den här föreställningen inte bara om tävlingen de laddar för utan även om att göra motstånd och tro på sin inre styrka.”

- Bohusläningen

På scen

  • jan051

    Jan Coster

  • ellen sioo crop

    Ellen Lion Siöö

  • Jenny 1770

    Jenny Nilsson

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här