Gå till innehåll

Loop

En dansföreställning med båda fötterna i fantasin

En säregen grupp punk-poppiga karaktärer tar med publiken på en tankevurpa där logiken tappat fotfästet och tiden blåser vart den vill. LOOP är en egen värld som gör revolt mot verklighetens regler, där dans böjer tid och rum och ler mot fiktionens möjligheter.

LOOP är en hyllning till allas vår förmåga till fantasi och till dansens kraft att ta oss dit. Vad händer om vi kastar om vilken ordning saker bör ske och hur kroppar rör sig? Är det på riktigt? Är det en föreställning eller en surrealistisk danskonsert? Går tiden framåt eller bakåt? Säg det inte till någon: LOOP kan vara vad du vill.

Välkommen till en värld inspirerad av surrealismen, barnteckningar, TV-spel och tidsmaskiner.

”Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi” –Astrid Lindgren

Nicole Neidert har arbetat som danskonstnär sedan 2012. Hennes verk har bland annat visats på Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus och Malmö Konserthus. Nicole tilldelades Birgit Cullberg-stipendiet 2021.

Produktion

KOREOGRAFI Nicole Neidert & ensemble 2023; David Forsberg, Olivia Hansson, Rebecka Hansson & Helena Lundqvist KOSTYM Linnéa Bågander SCENOGRAFI Nicole Neidert / Linnea Bågander / Krister Uddén KOMPOSITÖR Felix Björklund LJUSDESIGN Maja Lindström MASK & ATTRIBUT Lars Carlsson REPETITÖR Andrzej Glosniak & Jim de Block

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"En modigt experimentell, kroppslig och bildlig upplevelse"
/.../
"Jag blev upprymd av den, det var väldigt fina sekvenser, det var ett rum som man ville vistas i" /.../ "Det fanns en positiv känsla, det fanns någonting som hände, som intresserade"
/.../
"Dansarna såg glädjefyllda och energiska ut. Utstrålar en generositet gentemot barnen"

- Svenska teaterkritikers förening – Livepodd

"Dansarna susar förbi vardagen med föränderlig friskhet"
/.../
"Sällan har väl fyra ögonpar utövat en såpass magnetisk verkan. När dansarna på ett ritualiserat sätt tittar mot publiken uppstår ett märkligt sug. Betraktarens uppmärksamhet rör sig mot den bortomnära position där de vill befinna sig"
/.../
"..ett vackert och fantasieggande dansstycke"

- Borås Tidning

"I 'Loop' får fantasin utlopp. Barnpubliken och Lis Hellström Sveningson smittas av gemenskapen och härligt rörliga dansare."
/.../
"En loop är en cirkelbana, en sväng eller snoa i rymden, i livet, i tiden. Med fart skapar den hisnande känslor och nya perspektiv. Den rörelsen och dess möjligheter har inspirerat koreografen Nicole Neidert till det smittande dansverket LOOP"
/.../
"Precis så lekfull är hela koreografin. Den lever till att börja med som individuella uttryck i dansarna. De svänger och lever runt. I armar, bål, huvud och ben. Alla dansarna är härligt rörliga och med den fina publikkontakten smittar lusten av sig. Allt fortplantas i rummet, fångas upp och blir nya svängar hos var och en, även bland publiken."

- Göteborgs-Posten

"En föreställning byggd på ett äventyrligt rörelsemönster hämtat från främst flygande eller andra roterande föremål. Det första som slår an hos de fyra dansarna är deras sinsemellan helt olika, fantasifullt punkiga dräkter, designade Linnéa Bågander. Allt eftersom de sätter sina kroppar i rörelse väcks också fantasin hos den unga publiken i gissningar om vad de egentligen vill berätta"
/.../
"Bäst är ändå att bara acceptera danskonsten som ett språk i sig och fascineras över den mångfald rörelser och uttryck som den prisbelönta koreografen Nicole Neidert lyckats skulptera fram hos dansarna till Felix Björklunds mångskiftande ljudliga och lustiga kompositioner"
/.../
"Att kroppar kan åstadkomma scenkonst av hög kvalitet och göra så roliga saker, i många fall också kunna ersätta ord, kan bli en insikt att bära med sig"

- Alba.nu

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor