Målgrupp
Årskurs 4–6
Längd
Ca. 50 minuter
Tema
Identitet, identifikation, sökande

Vad är det som bestämmer och formar vår identitet?

Med andra ord ställer frågor kring sökandet efter vår ”rätta” identitet och fenomenet att vi alla är under förändring. Vi skriver hela tiden om vår egen historia och som individer verkar vi ständigt vara ”under arbete” och uppfinner oss själva på nytt. 

Vi identifierar oss med den visuella bilden av oss själva. Bilden av mig, det en ser, är det jag? Med andra ord associerar till att vi alltid kan säga saker på ett annat sätt, att vi kan stöpa om, fritt översätta, omskriva, parafrasera. Under föreställningen kommenteras och belyses hur vi uppfattar varandra och hyllar det som vi alla bär på - vår förmåga att förändras, utanpå och inuti.

Prisbelönta koreografen Helena Franzén har varit verksam i närmare 30 år och skapat över 80 verk. Hon har hyllats för sitt särpräglade och rörelsepoetiska språk och gjort verk för bland andra GöteborgsOperans danskompani, Skåne Dansteater och The Edge i London. För Regionteater Väst har hon tidigare gjort verket Rävspel.

"Helena Franzéns koreografi och Håkan Jelks projektioner slår en bro genom hundra år av danshistoria."
/.../
"Med andra ord för de yngsta skolåldrarna, skulle enklast kunnas beskrivas som en tillblivelsehistoria där rörelsen talar. Allra först med en hand."
/.../
"En särskild kvalitet finns i dansarnas blickar, i den tysta kontakten. Kropparna talar om alla och envar. Med respekt."

- Göteborgs-Posten

På scen

 • Johan Forsberg 2020

  Johan Forsberg

 • jimmielarsson

  Jimmie Larsson

 • helena dans

  Helena Lundqvist

 • MinnaMannelqvist

  Minna Mannelqvist

 • camillemarchadour

  Camille Marchadour

 • Kyrie Oda 2019 5755 Foto Daniel Andersson CROP

  Kyrie Oda

 • Rasmus Skaremark Solberg5801

  Rasmus Skaremark-Solberg

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här