Gå till innehåll

Med andra ord

Är identitet något man väljer, eller något man inte kan komma undan?

Vad är det som bestämmer och formar vår identitet?

Med andra ord ställer frågor kring sökandet efter vår ”rätta” identitet och fenomenet att vi alla är under förändring. Vi skriver hela tiden om vår egen historia och som individer verkar vi ständigt vara ”under arbete” och uppfinner oss själva på nytt. 

Vi identifierar oss med den visuella bilden av oss själva. Bilden av mig, det en ser, är det jag? Med andra ord associerar till att vi alltid kan säga saker på ett annat sätt, att vi kan stöpa om, fritt översätta, omskriva, parafrasera. Under föreställningen kommenteras och belyses hur vi uppfattar varandra och hyllar det som vi alla bär på - vår förmåga att förändras, utanpå och inuti.

Prisbelönta koreografen Helena Franzén har varit verksam i närmare 30 år och skapat över 80 verk. Hon har hyllats för sitt särpräglade och rörelsepoetiska språk och gjort verk för bland andra GöteborgsOperans danskompani, Skåne Dansteater och The Edge i London. För Regionteater Väst har hon tidigare gjort verket Rävspel.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Helena Franzéns koreografi och Håkan Jelks projektioner slår en bro genom hundra år av danshistoria."
/.../
"Med andra ord för de yngsta skolåldrarna, skulle enklast kunnas beskrivas som en tillblivelsehistoria där rörelsen talar. Allra först med en hand."
/.../
"En särskild kvalitet finns i dansarnas blickar, i den tysta kontakten. Kropparna talar om alla och envar. Med respekt."

- Göteborgs-Posten

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor