Oroarna handlar om att ha öronsus, spagettiben och ett hjärta som slår lite för hårt. Om att vara ängslig, nervös, hispig, livrädd, skräckslagen. Om att tro att det allra värsta som kan tänkas hända faktiskt kommer att hända.

De flesta av oss skapar trygghet genom förutsägbarhet, rutiner och kända mönster. Någon tar alltid på den högra strumpan först inför match. En annan undviker att gå på A-brunnar och någon tredje både dubbel- och trippelkollar att ytterdörren är låst innan hen går hemifrån.

Men ibland blir tryggheten skymd av rädslan för att göra fel... Orosmolnen som sänker sig över en... Flyttar in i magen och fladdrar runt... Sveper in hjärnan i ett mörker och tar över alla tankar...

I föreställningen Oroarna rör vi oss mellan ljus och mörker. Mellan hopp och förtvivlan. Mellan oro och ro. Vågar jag ge efter? Vågar jag stå emot? Kan vi tillsammans skingra orosmolnen och få hjärtat att slå lugnt igen?

Vi får se.

Trailer

Produktion & ensemble

Ensemble

  • Karin Andersson

  • Jan Coster

  • Andreas Ferrada-Noli

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Oroarna spelas i höst för barn på mellanstadiet, barn i en ålder då många tankar snurrar i huvudet. Att skapa en föreställning med det här ämnet bevisar att Regionteater Väst åter igen tar sitt uppdrag på fullaste allvar. Att våga gestalta det svåra, det som vi gärna vill gömma bort, är inte bara modigt utan otroligt befriande"
/…/
“En saknad, superfin pjäs och absolut en av de viktigaste denna höst"

- Bohusläningen