Gå till innehåll

Sex

Regionteater Väst och Göteborgs Symfoniker riktar strålkastaren på det aldrig sinande ämnet sex

En föreställning om ett ämne som berör och skapar olika känslor och tankar hos ungdomar idag. På scenen ser vi en stråkkvartett, dansare samt hyllade allkonstnären Aurelia Dey. Tillsammans riktar de strålkastaren på det aldrig sinande ämnet sex – det härliga, det läskiga, det okända och inte minst det vackra, fula, poetiska, plumpa och komiska.

Föreställningens material kommer från möten med flera skolklasser som på olika sätt fått skriva, samtala och göra rörelser inspirerade av ämnet sex. Materialet består av allt ifrån påhittade berättelser, personliga erfarenheter och meningar kring kärlek och sex.

Monika Milocco har en bakgrund som både dansare och koreograf på bland annat Malmö Opera samt GöteborgsOperan som hon dansade på i över 20 år. Hon är bland annat utbildad på Stora teaterns Balettskola och Svenska Balettskolan i Stockholm och har arbetat med många framstående koreografer och gjort flera soloroller. Sedan 2017 är hon konstnärlig chef dans på Regionteater Väst.

Aurelia Dey är en mångsidig allkonstnär som både toastar/rappar, hon sjunger, dansar, producerar och driver The Dancehall College i Göteborg. Sedan hennes hyllade debutalbum Gyllene Tider släpptes 2015 har hon turnerat flitigt och släppt nya, fristående singlar.

Ett samarbete mellan Regionteater Väst och Göteborgs Symfoniker.Göteborgs Symfoniker

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

“Man [har] valt stråkkvartettmusik av fem färgstarka kvinnliga kompositörer – Grazyna Bacewics, Ethel Smyth, Elfrida Andrée, Carin Malmlöf-Forssling och Rebecca Clarke – för att skapa ett elektrifierande samspel med koreografin. Och det fungerar alldeles briljant. Det rörelsespråk som Monika Milocco har gett de tre dansarna är mjukt, luftigt och organiskt. Och hela tiden tydligt kommunicerande. Det här är inte bara en föreställning om känslor som har med kroppen att göra utan också om hur vi talar med varandra.”
/…/
Som föreställningens konferencier gör multiartisten Aurelia Dey en mycket strong insats med sin berättelse, baserad på intervjuer med tonåringar i Västra Götaland.”
/…/
"Spännvidden är stor och humöret i dansen och musiken är sådant att det faller sig helt naturligt för Aurelia Dey i finalen att hurra för lusten, kroppen och kärleken. Att hurra för tanken på att rikta sig till någon och bli besvarad. Det som sker i varje takt i en stråkkvartett."

- Dagens Nyheter

"Göteborgs Symfoniker bidrar med en stråkkvartett och en väl avvägd musikalisk blandning. Stråkarna både darrar och smeker"
/.../
“Monika Miloccos koreografi bygger på rörelser med ungt uttryck. Moves som de unga lätt kan känna igen. Detaljer i kroppsspråk- och hållning är lika viktiga som avancerade steg. Dansen förmedlar vad som händer i kroppen och de tre tre dansarnas känsliga uttryck klarar sig mycket bra utan uttolkande text. Trion har ett samspel som upphäver över- och underordning på ett föredömligt sätt”
/…/
“Aurelia Dey poserar fram ett helt galleri”
/…/
“Befriande nog satsar ‘Sex’ inte alls på flämtande action. Här finns i stället reflektion och innerliga utryck för känslor som tar kroppen i besittning”
/…/
“‘Sex’ möter sin publik både nära och på smittfri distans”

- Göteborgs-Posten

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor