Gå till innehåll

Utflykten

En dansföreställning om dina drömmars utflykt

Utflykten tänker sig ett klassrum i en glänta, i en trollskog eller i en djup pool med guppande träbåtar. Här hissar vi segel och drömmer om födelsedagskalas, skattjakter och dinosaurier.

Vi packar en matsäck, dansar kring en lägereld och sjunger sånger för varandra när ljuset går ned och tankarna blir mörka. Verket har skapats i dialog med åldersgruppen genom utflykter utformade i samarbete med barnen.

"Jag hoppas att du genom Utflyktens dans, ljud och ljus, ska få en upplevelse som sträcker sig bortom det visuella och rationella. För mig är dans en kroppslighet som inte kräver ett logiskt narrativ. Jag hoppas istället att du ska dansas av ett flöde av energier och vibrationer mot din egen kropp och fantasivärld.

Under processen av Utflykten har vi utgått från naturen som system för rörelse och förändring, vi har lyssnat på havets vågor, läst om myceliumnätverk och studerat hur djur rör sig. Vi har ägnat en stor del av tiden åt att katalogisera olika nivåer av beröring och sensorisk stimulans för att försöka förflytta oss ifrån det vi känner till, mot det okända.

Jag hoppas att du ska vilja följa med. Tack för din uppmärksamhet och närvaro." –Anna Pehrsson

Anna Pehrsson är koreograf och dansare som är verksam i korsningen mellan bildkonst, dans och koreografi. Hon har dansat med Alias Compagnie, Cullbergbaletten och Corpus DKT, och har skapat åtta verk nationellt och internationellt. Anna är även verksam som mentor, repetitör och konstnärlig rådgivare.

Rachel Tess är koreograf och dansare som bland annat dansat med Les Grands Ballets Canadiens de Montreal, GöteborgsOperans Danskompani och Cullbergbaletten. Hon arbetar just nu, förutom på Regionteater Väst, på Norrdans, SkånesDansteater, Corpus och Danish Dance Theatre.

 

Produktion

KOREOGRAFI Anna Pehrsson DRAMATURG Rachel Tess RUM Anna Pehrsson & Rachel Tess KOSTYM Anna Pehrsson KOMPOSITÖR Tomas Elfstadius

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor