Organisation »

Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6-16 år. Vårt uppdrag kommer från Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

ägare & styrelse »

Regionteater Väst hette fram till 2007 Västsvenska Teater och Dans AB och bildades 1 juli 2001 genom en sammanslagning av de båda stiftelserna Bohusläns Teater (1990) och Landstingets Barn och Ungdomsteater i Älvsborg, Älvsborgsteatern (1978). Västra Götalandsregionen äger 91 % av aktierna och Uddevalla kommun 9% av aktierna. Bolagets säte är i Uddevalla.

Personal »

Här finner du alla som jobbar i våra två produktionshus just nu. Du finner kontaktuppgifter till ledning, dans- och teaterensemble samt administrativ-, teknisk- och konstnärlig personal.

Dans – Borås »

Regionteater Väst är en unik scenkonstinstitution och arbetsplats som producerar både dans och teater för barn och unga. Genom åren har vi på danssidan samarbetat med samtida koreografer som bland andra Helena Franzén, Martin Forsberg och Örjan Andersson. Nya föreställningar och kreationer som både utmanar och utvecklar dansarna och ger publiken en föreställningar av hög kvalité. I Borås finns vårt produktionshus med verkstäder, kontor och en scen. Det är där vi repeterar dansföreställningar.

Teater – Uddevalla »

Varje år producerar Regionteater Väst 4–6 teaterföreställningar för barn och unga. Vi turnerar mest, men ibland spelar vi även i våra teaterlokaler. I Uddevalla finns ett teaterhus fullt av verkstäder, kontor och två scener. Det är där vi repeterar våra teaterföreställningar.

Avtal om scenkonst »

Vill ni att alla barn och unga i er kommun ska få ta del av dans och teater? Då har ni möjlighet att teckna ett Avtal om scenkonst. Så här går det till: Under ett års tid köper er kommun dans- och teaterföreställningar för samtliga barn på grundskolenivå till ett subventionerat pris.

Tillgänglighet »

Regionteater Väst vill göra dans och teater tillgänglig för alla. Det innebär att vi gör vad vi kan för att alla ska känna sig välkomna och få en så bra upplevelse som möjligt. Om det är något du undrar om ditt besök, kontakta oss gärna.

Integritetspolicy »

Regionteater Väst AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats och i teaterns dagliga arbete. Vi vidtar alla rimliga åtgärder för att skydda dina personuppgifter. All behandling av personuppgifter sker utifrån bestämmelserna i EU/EES General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR).

Lediga tjänster »

Ibland annonserar vi om lediga tjänster. Kanske är det dig som vi söker? Håll utkik!

Covid-19 »

Vi månar om vår publik och våra medarbetare och anpassar verksamheten efter rådande restriktioner för att kunna erbjuda en trygg och positiv scenkonstupplevelse, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan